Арт идеи

Освен за хита – отрицателно пространство, пригответе се още за 3D, минималистични ивици и нарочна небрежност

Свобoда Сидерова 22 April 2015

Libertine

Negative space

При отрицателното пространство лакът се нанася частично, като се оставят празни пространства. Заимстваният от художниците похват продължава победоносното си шествие (подобен дизайн се мярна върху ноктите още зимата). Този сезон цветните пространства са във формата на полумесец (Delpozo, Charlotte Ronson), ивици в страничната част на нокътната пластина (Zimmermann, Dion Lee) или напречни (Creatures Of Comfort). N.B. В случай че техниката празно-пълно ви се струва трудна, използвайте стикери. 

Код: коралово

Кораловият лак не страда от липса на внимание на подиума. По всяка вероятност яркият нюанс, по който припадат Nicole Miller, Veronica Beard, Alice+Olivia, е вдъхновен от разходки по някой екзотичен плаж. Ако новото червено, както го наричат дизайнерите, не ви импонира, може да го замените с  по-наситено или неоново червено-оранжево (Aquilano.Rimondi, Jenny Packham).

Nail дизайнерите се обединяват около природната форма. Приветстват се класическият овал, „бадемът“ и леко закръгленият квадрат
3D

Ако досега сте избягвали обемния дизайн, дойде време да преразгледате позицията си, тъй като е вторият водещ тренд. От Honor лепят перли върху ултрасини нокти. Betsey Johnson пък експериментира с кристали и фолио върху сребрист лак – невероятно изискан и разкошен маникюр за булки. Libertine обаче е с едни гърди напред, използвайки необичайни подръчни средства. Обемните букви като от лего конструктор, ресни от мъниста и миниатюрни черепчета освобождават за няколко дни от домакински задължения.

Минимализъм в бяло и nude

Понякога по-малкото означава повече. За Erin Fetherston минимализмът е сдържан бял маникюр с хоризонтална златна ивица. Вертикалните ленти на Nonoo пък удължават ноктите. Ако дзен будизмът не ви е чужд, пробвайте семплия дизайн с черни точки на единия нокът, дело на Tibi. Матовият нюд на Lena Rose, украсен с 2-3 сребърни перлички, също е проява на добър вкус.

Нещо ново, нещо старо, нещо недовършено

Перифразата на американската традиция важи с пълна сила за Rodarte. За обратен френски маникюр nail артистите използват... лакочистител. Erdem също частично лакира ноктите, за да изглежда маникюрът недовършен, да не кажем излющен. И омбрето на Monique Lhuillier в коралово и лилаво, имитиращо изгрев, изглежда, меко казано, „повредено“.     

Съвет: лак в тон с червилото. Забравете. Пролетните колекции макиаж са доказателство, че на вкус и цвят приятели няма. Водещи при избора са личните пристрастия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР