Викториански роман

Пригответе се за ново романтично пътешествие във времето – епилогът на емблематичната Викторианска епоха се отразява на подиума на топлия сезон с изящество, достойно за кралска корона

Кристина Симидчийска 26 May 2015

С възхитителна лекота ни пренасят дизайнерите в дворцовите покои на кралица Виктория, рисувайки своите изтънчени музи от края на XIX век. Силуетът им е строен и издължен, талията необикновено тънка, а извивката на шията и раменете – обект на специално внимание.

Обгръщат ги аристократичният блясък на атлаза, въздушен шифон и ръчно бродирана дантела, а копринени волани и брошки с камеи си партнират с деликатни цветни принтове и порцеланови орнаменти. Към тях Никола Геские добави в колекцията си за Louis Vuitton двуредни жакети, напомнящи рединготите за езда на благородните дами, а якичките на ажурните бели рокли украси с драматична черна панделка.

Карл Лагерфелд стигна още по-далеч, добавяйки към разкошните ризи на Chanel ефирни яки пелерини, докато моделите на Valentino, Rochas, Francesco Scognamiglio и Roberto Cavalli провокират с уж несъвместимите целомъдрие и сексапил. В будоара на кралския двор надниква още Раф Симонс с великолепната си колекция за Dior, а Миуча Прада удивлява с прецизното си проучване на музейните архиви в търсене на почти скъпоценни тъкани за моделите на Prada и Miu Miu.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР