Тонизирани с бира

Питали ли сте се някога защо бирата ви действа освежаващо?

eva.bg 19 May 2015

 Част от вас може би знаят, че пивото ободрява не само заради своя вкус и факта, че се сервира охладено. Тонизиращият ефект от бирата при умерена консумация се дължи на голямото количество витамини и антиоксиданти от напълно натурален произход. Любопитно е, че нивото им дори надвишава това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци, като диня, пъпеш, ябълки и моркови.

Бирата стимулира имунната система благодарение на богатото съдържание на аминокиселини. Бирената мая, от своя страна, подпомага метаболитните процеси в организма, а заради съдържанието на желязо, цинк, фолиева киселина и селен се използва в производството на козметични продукти.

За пореден път български и чуждестранни учени разбиха мита, че от бира се пълнее. Така че не пивото е причина за т. нар. бирено коремче. Със сигурност дамите могат да са спокойни за стройната си фигура, защото в 100 мл. бира се съдържат само 46 калории!

И след като се уверихме в полезните свойства на пивото, можем да очакваме лятото с още по-голяма жажда и да си пожелаем наздраве!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР