По-добре здрави и стегнати, отколкото просто слаби

Необходима ли ни е морална подготовка за влизане в друга възрастова категория? Ще успее ли увереността в собствената привлекателност да ни помогне да загърбим целулита? Близко ли е времето, когато ще престанем да се срамуваме от тялото си?

Свобoда Сидерова 20 May 2015

Преданите фенове на Синди Крауфорд отказаха да повярват, че снимката без ретуш принадлежи на кумира им. И се оказаха прави

Не ви ли се струва, че стандартите за красота в последно време са прекалено високи и нереалистични? Обвиняват многодетните майки в наличие на стрии, момичетата със средно телосложение – че са дебели, а видът на звездите по време на почивка предизвиква стрес в масмедиите.  Но както винаги, всяко действие ражда противодействие. По всичко личи, че индустрията е на прага на глобални промени. Фотопроектите за жени, които не се вписват в „идеала“, видеото на Buzzfeed за бюти трансформациите през вековете, нарастващата популярност на plus-size моделите... се опитват да балансират „изкривяването“ в общественото съзнание.

Кой казва, че на 40+ трябва да изглеждаме като на 20?

В средата на февруари снимката на 49-годишната Синди Крауфорд за мексиканския Marie Claire с отпуснат корем със стрии и увиснала кожа на бедрата шокира, но и породи въодушевление сред противниците на фотошопа. Все пак има ретуш, но не в полза на модела, категоричен е авторът на снимката. Явно Синди не лъже феновете си, като твърди, че всяко упражнение в млада възраст се отплаща в зряла. Ако не бяха добавени някои недостатъци и не бяха усилени възрастовите промени, звездата би могла да стане символ на движението за натурална красота, даваща право на жените, родили деца, да не се притесняват от несъвършенствата на тялото си.

Ел Макферсън по чорапи във фотосесия за Harper’s Bazaar Australia дава отговор на въпроса защо все още я наричат Тялото
Концепцията на Ел

„Скучно клише е, че само младите могат да бъдат хубави“, твърди 51-годишната Ел Макферсън, една от най-успешните звезди в света на модата. И още: „За мен винаги е по-важно да съм здрава и стегната, отколкото просто слаба“. Проникновени думи, които ми импонират. Концепцията на австралийката – пречистване на организма от различни отрови като подготовка за зрялата възраст, също. Моделът спира алкохола и лекарствата, дори аспирина, и всеки ден пие добавка под формата на зелен прах на собствената си уелнес компания WelleCo, който смесва с кокосова вода. Отделя много време за медитация и позитивни визуализации, свято вярвайки в терапевтичния им ефект. Браво, Ел, достоен отговор на депресията и хранителните разстройства! Дори бих казала надежда за една немалка част от нас да въздъхне с пълни гърди.

Кейт Ъптън не мисли да отслабва и да се адаптира към стандартите на Миранда Кер, Бар Рафаели, Алесандра Амброзио...
„Не“ на нулевия размер

В края на 2014 г. People обяви Кейт Ъптън за най-секси жена на света. И в рейтинга на сайта Style.com plus-size моделът с пищна гръд и закръглени бедра издуха „ангелите“ на Victoria’s Secret. Отдалечеността й на светлинни години от стандартите не попречи да стане любимка на Ана Уинтур и Карин Ройтфелд. Но Кейт не е единственият пример за жените с добър апетит. Липсата на балетна стройност Дженифър Лопес компенсира с увереност в собствената си привлекателност. И да, ако ви интересува, звездите също не са пощадени от „портокалова кожа“. На церемонията на Grammy 2015 Ким Кардашиян забрави за неизгодните ракурси и трапчинките на бедрата й лъснаха. В интервю на въпроса кой ден е идеален Риана отговаря: „Денят, когато се събудя без целулит“.

 

Сега разбирате ли защо от ефектните клекове и напади с щанга очите на мъжете стават на палачинки?
Стройни и стегнати? Не е достатъчно  

Пригответе се за шокираща статистика. За 63% от британците жените, които наблягат на силовите тренировки, са по-привлекателни от останалите във фитнес залата. Това е причина снимките в Instagram с фитнес хаштагове да набират лайкове и препоствания. Пет милиона души четат блога на американската фитнес треньорка Джен Селтър. Силовите натоварвания не само укрепват мускулния „корсет“, но и правят дупето вирнато, заоблено и твърдо. Възможно ли е за плажния сезон нежният пол да не гладува и да не се стреми към намаляване на обемите, а да набляга на протеиновите шейкове и да си мери мускулите – само времето ще покаже.

Дупе като на Джен

Днес задните части са предмет на възторг и дори култ, също като размера G на сутиена. Шест месеца тренировки и ще имате анатомия като моята, твърди въпросната блогърка Джен. Мързеливите, които не искат да се „мъчат“, както и нетърпеливите, бихме посъветвали да се възползват от плода на прогреса, а именно специалните бикини на салона за бельо Bra Clinic. Push-up ефектът се дължи на вградена подплънка от пяна в задния панел, предварително направена в така желаната повдигната кръгла форма а ла бразилско дупе. Липсата на шевове позволяват да ги носите под прилепнали дрехи.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР