Бонус хипербола

Ако ще е гарга, да е голяма, отсякоха визажисти и коафьори, нарушавайки всички правила за симетрия

29 May 2015

Vivienne Westwood

Котка върху горещ ламаринен поглед

На пръв поглед очната линия, която благодарение на визажистите е на върха не един сезон, едва ли може да ви учуди. Помислете пак. Любителките на екстрийма ще оценят размаха на гуруто на макиажа Пат Макграт за Givenchy. Широката „мазна“ линия (използвани са кремообразни сенки в охра) покрива целия клепач и излиза извън предела на външния ъгъл на окото почти до линията на косата.

Интересен детайл в nude визията, стига да е единствен акцент на фона на идеалната кожа. Освен изумрудения цвят патент на Masha Ma е заоблената очна линия до средата на клепача.

Ретро и рок

Очертани с молив очи в основата на миглите, включително и долните, двойна линия във външния ъгъл, приличаща на опашка на риба, рисувани мигли. Макиажът на Пат Макграт за Louis Vuitton препраща към Туиги. Или може би към рок бандата Kiss. Всъщност няма значение. Така или иначе, е повече от екстравагантен.

Може да се възползвате и от урока по рисуване, описан от Orla Kiely като „мечтателността на 60-те, пресъздадена през филтър на инстаграм“, или от хрумката на Rochas – черни „мазни“ точки на долния клепач и слепени мигли, но само ако сте канени на тематично парти.

Пипи Дългото чорапче

Апогей на естествеността този сезон са луничките, които подсказват, че сте любимки на слънцето.Тъй като не всеки е дарен от природата с очарователните белези на детството, Preen ги дорисува, включително и на челото и брадичката. Приликата на моделите на Vivienne Westwood Red Label с героинята на Астрид Линдгрен е повече от очевидна.

Макар и изглеждащи театрално, оранжевите петънца са празник за окото. Добър ход, за да спрете да се комплексирате от външността си (учудващо е с какво настървение някои се мъчат да се отърват от тях), сдобивайки се с необходимата доза игривост.

Дирижабъл над главата

Продължителната диктатура на минимализма породи опозиционни движения на основата на максимата „колкото по-голямо, толкова по-добре“. С панделки за коса, които се реят като летатeлен апарат, „пластмасовите“ блондинки на Moschino сякаш дяволито намигат, припявайки: Come on, Barbie, let’s go party! Да си поиграете на кукли или на кукла, никога не е късно.

Sibling също си пада по закачливата женственост. Аксесоарът от рода на тези, които носи Мадона във филма „Отчаяно търся Сюзън“, но преувеличен стократно, органично се вписва в яркия уличен стил на Ню Йорк от 80-те.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР