Предизвикателството

Днес, 27 май, е Световен ден на множествената склероза. В подкрепа на болните от МС е кампанията "Ден на колела - предизвикателството"

27 May 2015

Тази година 27 май е обявен за Световен ден на множествената склероза и темата е Достъп. Достъп до всичко, което един дееспособен човек може. Инвалидната количка в тази кампания е символ на ограниченията на достъпа: до диагностика, информация, лечение и рехабилитация, алтернатива за лечение, разбиране и подкрепа, физически достъп до сгради, туристически и развлекателни съоръжения, образование, обучение, работа…

“Ден на колела – предизвикателството” е кампания, приканваща дееспособни хора да живеят един ден на инвалидна количка. Целта е: да провокира смелост у всеки, който приеме предизвикателството;  да увеличи разбирането към ежедневните препятствия и проблемите с достъпа; да се образоват и насърчат всички дееспособни хора да бъдат по-активни в подкрепата си към тези, които живеят всеки ден по този начин, като голяма част от тях са с диагнозата множествена склероза.

Досега в кампанията се включиха Луиза Григорова, Станислава Армутлиева, Наталия Симеонова, Владина Цекова, Иван Илиев, Деян Донков, Румен Угрински, Теодора Духовникова, Зорница Русинова, Пенка Станчева, Георги Александров, д-р Любомир Димитров.

Всички те приеха предизвикателството да прекарат един ден на инвалидна количка. Направи го и заместник главната редакторка на EVA Ваня Шекерова. В новия ни брой ще прочетете за уроците, които тя научи за 24 часа в инвалидна количка през нейния "ден на зависимостта".

МС - Мога Сам

Ден на колела - предизвикателството

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР