Стилът на Ройшин Мърфи

3 чаши кафе + няколко цигари и знам какво да облека, казва Ройшин

Лилия Илиева 17 June 2015

Снимка: EMI/Animato Music

Може и да е благодарение на буйната й ирландска кръв, но в живота й до момента всичко се случва бързо, смело и със замах. Още е дете, когато сама отрязва дългите си руси коси за ужас на баща си, на 12 вече е модно осъзната и искайки да е различна, се облича по модните тенденции от 60-те, на 16 години живее сама, а на 18 на един купон сваля продуцента Марк Брайдън с думите „Харесваш ли прилепналия ми пуловер?“

От тях се ражда хитовото им парче и заглавието на първия им албум Do You Like My Sweater, а от връзката им - успешният дует „Молоко“. След края на романтичната им афера им се появява соловият й албум Ruby Blue, чието солово парче е в саундтрака на „Анатомията на Грей“, а  обложката е дело на новото й гадже, художника Саймън Хенууд.  

Ройшин е популярна като моден хамелеон и заради многобройните й превъплъщения я сравняват с Гуен Стефани и Кайли Миноуг. Признава, че не пропуска седмиците на модата и обожава да опитва какво е да си облечен в най-невъзможните комбинации от дрехи. Истината е, че във всеки неин стилистичен опит прозира много стил.

Съгласява се пред EVA да разкаже за своята голяма тръпка – модата.

Ройшин, какво си спомняш от концерта, който направи в България като половинка на Молоко?

О, концертът беше страхотен и българската публика е много емоционална и зареждаща! А това, което спечели сърцето ми, още преди да се стъпя на сцената, беше красотата на вашата страна. Спомням си пътуването в деня преди шоуто. Беше лудо! Карахме различни коли и не можех да се отлепя от прозореца на колата. Аз съм ирландка и обожавам провинцията, а вашата е много красива, пълна с плодове и зеленчуци, животни, зелени поля.

Спомена, че сте пътували с коли. Каква музика слушаш ти в своята кола и каква харесваш въобще?

Всякаква. Аз съм много отворена за различни преживявания, ето работих например с едни рок и кънтри музиканти в Нашвил, в Щатите. Бяха страхотни професионалисти, свирили са с Елвис, с Нийл Йънг. Беше много вълнуващо!

Иначе когато ходя на клуб, предпочитам електронна музика или денс. Звучи модерно и е много оптимистична по някакъв начин. Според мен това е музиката на бъдещето.

С какъв парфюм си в момента?

С Jil Sander N4.

A как си облечена?

С черни дънки, блузка от стара бродерия в цвят сметана, шапка и шал.

Как избираш какво да облечеш сутрин?

Започвам с три чаши кафе и няколко цигари. След това заставам в средата на гардеробната и оставям решението ми да дойде само. Всичко зависи от това, какво ми предстои през деня, разбира се, но не ме е страх да експериментирам.

Как би описала стила си?

Противоречив, игрив с вкус към сексуалност и с доза чувство за хумор.

Имаш ли стилист, който ти помага за сценичните изяви?

О, не! Винаги решавам сама. Страхотно е да избираш с какво да се облечеш, защото така можеш да изразиш себе си и да покажеш отвън това, което е вътре в теб. Забавлявам се да го правя.

Има ли нещо, което не би облякла?

Дреха на редови марки. Предпочитам само най-скъпите.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Лили
04 July 2015, 18:31

Това се казва празноглава жена. Едва ли може да направите по-безсмислено интервю с по-празен човек, нямащ цел, егоист, без да знае тръпката да бъде полезен за останалите, а не паразит с микрофон в ръка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР