„Професия: Стриптийзьор 2”: Погледнете мъжа си! А сега - тях!

Без Матю Макконъхи и Стивън Содърбърг, но пък с Чанинг Тейтъм и с още повече шоу!

Ирина Иванова 03 July 2015

Филм за уикенда, за големите, прохладни киносалони в моловете. Върви чудесно с пуканки и няма да съжалявате нито за секунда. Готина музика, страхотни танци, уникални мъжки тела от типа: „Погледнете мъжа си. А сега мен. Сега него и пак – мен. Той не прилича на мен” и т.н. „Професия: Стриптийзьор 2” е в кината от днес.

Две години след касовия бум, който произведе първият филм „Професия: Стриптийзьор”, идва втората част (нали не сме абсолютно задължени да я определяме като „дългоочаквана”?). Без Матю Макконъхи пред камерата, и без Стивън Содърбърг на режисьорския стол, но какво пък! Нали Чанинг Тейтъм и Кевин Наш са тук!

Има такива филми – за танцуване. Всяка година Холивуд бълва десетки подобни – (мело)драматичен сюжет, чиято функция е да даде фон на танците и шоуто. Спомнете си „Грозна като смъртта”, „ Танцувай с мен”, „Флашданс” и т.н. Или култовите „Брилянтин” с Джон Траволта и „Мръсни танци” с Патрик Суейзи. „Професия: Стриптийзьор” е точно такъв филм – и в първата, и във втората си част. Имате една-единствена причина да го гледате - танците, музиката, шоуто. Е, добре – и полуголите мъже, дами, полуголите мъже! Значи имате две причини.

Момчетата от първия филм (Биг Дик, Тарзан, Кен и т.н) решават, че е време да се откажат от стрийптийза, но искат да го направят с едно последно велико, велико, велико шоу и за целта привикват бившия си „фронтмен” Майк (Чанинг). Някогашният Майк със сценичен прякор Магьосника, сега бачка почтено в дърводелска работилница, но душата му още копнее за сцената, прожекторите, танците и пищящите в краката му жени. Не е много трудно да го убедят и така танцуващите „лечители” се връщат в бизнеса. Това е всичко на сюжетно ниво, а ако си откриете повече – още по-добре.

Когато стана ясно, че Матю Макконъхи няма да участва в „Професия: Стриптийзьор 2” доста хора, сред които и аз, се възмутихме, че Матю май е забравил откъде е тръгнал и след като взе „Оскар” за „Клубът на купувачите от Далас” и стана култова звезда със сериала на HBO „Истински детектив”, вече му е под достойнството да играе стриптийзьор. Оказа се обаче, че май по-скоро вече му е под цената, а не под достойнството. Филмът обаче е различен без него и без Содърбърг зад кулисите – сякаш липсва втора опорна точка и всичко се крепи на един Чанинг Тейтъм. Парадоксално, но ако има такава втора опорна точка, то това не са другите момчета от стриптийз бандата „Кралете на Тампа”, а са жените във филма – Амбър Хърд, Джейда Пинкет Смит и Анди Макдауъл.

 

2 КОМЕНТАРА
2
Ада
07 July 2015, 14:11

Да,не се сещам за по-голямо унижение за мъж,да се съблича и да се кълчи за пари...

1
Венета
06 July 2015, 15:05

Предпочитам мъжа си!

ТВОЯТ КОМЕНТАР