Summertime

Лято е. Време да събираме слънце и дантели от морска сол, да се любуваме на силното и неспокойно тяло на Нептун, огряно от лунния фар, и в плен на магията му да посрещаме изгревите

Мануела Панайотова 04 July 2015

Снимка: Мануела Панайотова

Време за авантюри и приключения, за сваляне на дрехи и задръжки. Време за коктейли.

Като заговорих за коктейли, един от любимите ми е „Маргарита“. Днес обаче ви го предлагам под формата на мъфини с текила, поднесени в чаши, със сол и парче лайм.

Използвах 300 г брашно, 100 г захар, 1/2 ч. лъжичка сода, 1/2 ч. лъжичка морска сол, 100 мл вода, 50 мл текила, 100 г кокосово масло, разтопено, 2 - 3 ч. лъжички лимонов сок.

Сироп: равни количества захар и вода - по 25 г, 3 супени лъжици лимонов сок и кората от половин лимон

Как ги направих:

В купа размесих добре сухите съставки, направих кладенче и добавих мокрите. Разбърках с дървена лъжица до получаване на плътно тесто. Напълних до половина 12 форми за мъфини. Пекох на 190 C за около 20-25 минути.

Оставих напълно да се охладят. В това време приготвих сиропа. Смесих вода, захар, лимонов сок и лимонова кора в малка касерола и ги оставих да кипнат. Оставих сместа да къкри тихичко, докато захарта се разтвори напълно. Охладих. Надупчих с клечка горната част на мъфините и с четка нанесох захарния сироп.

За да изглеждат като истински коктейл, им приготвих глазура: смесих кокосово масло с пудра захар, кора и сок от лайм. Нанесох глазурата и поръсих с кристали от небет шекер.

Наздраве! Да хапнем по „Маргарита“!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР