Почивай в мир, Омар Шариф Великолепни!

Днес светът се сбогува с легендарния актьор от "Лорънс Арабски" и "Доктор Живаго".

eva.bg 10 July 2015

Снимка: getty images/guliver

Един от най-великите мъже в киното, който освен това бе и един от най-добрите бридж играчи в света, почина днес, на 83-годишна възраст, от сърдечен удар. Актьорът ще остане завинаги в историята с филмите си „Лорънс Арабски“ (за който през 1962 г. получава Златен глобус и е номиниран за Оскар за поддържаща роля) и „Доктор Живаго“, по знаменития роман на Борис Пастернак. През май един от синовете му официално обяви, че баща му страда от Алцхаймер. "Вече не правя нищо. Нито добро, нито лошо. И не си спомням абсолютно нищо. Всичко отлетя" - казва звездата в едно от последните си интервюта.

Преди години легендарният Омар Шариф призна, че предпочита да живее на хотел, отколкото в собствено жилище. Причината, освен удобството, е че актьорът е страстен любител на казината, оставил е милиони в казина по целия свят, а през 1970 година дори проиграва собствения си апартамент в Париж. Освен това той обожава жените, влюбен е в бързите коне и въобще е от онези мъже, които винаги ще обичаме – и джентълмен, и Казанова, и играч, и самотник по душа.

На арабски „шариф“ означава „благородник“. Днес светът казва сбогом на един от последните истински благородници в Холивуд. Омар Шариф ще остане в сърцата ни освен с ролите си и с великолепния си ореол на звезда, също и със следните си думи: „Сега, когато около нас светът ври и кипи от конфликти, е хубаво да правим малки филми, с които да показваме, че въпреки всичко можем да живеем заедно и да се обичаме без значение към коя  раса принадлежим или каква религия изповядваме.“

Почивай в мир, Омар Шариф Великолепни!

2 КОМЕНТАРА
2
илиана
11 July 2015, 10:35

един по един си отиват великолепни актьори!!!!!! мир на праха му!!!!!!

1
Яни Николов
10 July 2015, 22:15

Мир на душата ти...

ТВОЯТ КОМЕНТАР