Бягаща по вълните

Когато се застраховаш, дълго проучваш изгодни предложения. Постъпи така и с избора на слънцезащитно средство

Свобoда Сидерова 28 July 2015

Свободните радикали обичат слънцето не по-малко от тенорексичките със стаж и се размножават със същата интензивност, с която се печеш до хрупкава коричка. Резултатът от активната им дейност е кожа като мачкан лак. Дори ако сложиш на другата везна на кантара ползата от витамин D, сметката пак не излиза.

Фотостареене – не, оптимизиране на тена – да

Осем години Sisley търси антиоксидант, способен да защити клетките от действието на ултравиолета. И го намира. Екстракт от еделвайс еднакво добре учи кожата да се противопоставя на оксидативния стрес и запазва младостта й, предотвратявайки появата на бръчки и петна.

Тайният коз на La Roche-Posay е байкалин от байкалски шлемник. Антиоксидант с доказана дълготрайна защита срещу дългите UVA лъчи. Бързо придобиване на тен или здравословен и блестящ? Ако е второто, поздравления. В тон си с тренда – оптимизиране на загара без бронзираща съставка. Серията Ideal Soleil Bronze на Vichy дължи ефекта си на естествен активатор на меланина, а спреят Instant Glow на Piz Buin – на светлоотразяващи перли. Формулата с про-меланин, патент на Nivea, също стимулира естественото почерняване.

По-мокро, по-силно

Както е известно, водата се стреми ако не да разтвори, то поне да измие всичко по пътя си. Затова и най-устойчивите слънцезащитни средства след къпане или плуване губят свойства и изискват повторно нанасяне. Shiseido, който винаги е бил авторитет в слънчевата защита със склонност към иновации на границата на фантастиката, снабдява серията Expert Sun Aging Protection с технологията WetForce.

При контакт с вода – прясна, морска, хлорирана и дори с пот, минералните сензори в продуктите под формата на отрицателни йони  привличат положителните в течността. В резултат се образува водоотблъскващ слой върху кожата, а ефектът от SPF става по-силен. Гениална идея наистина, втора по значимост може би след откриването на UV защитата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР