Свещен съюз

...или нова ера на красотата, неподвластна на времето

Свобoда Сидерова 21 July 2015

Възпитание на чувствата

Истински подхранващи съкровища, маслата продължават да покоряват света. Козметолозите вече не ги „изписват“ само при суха кожа, а за възстановяване на уморената. Увлечението на гримьорите също е лесно обяснимо. Благодарение на „сухата“ текстура култовият продукт от бекстейджа попива не по-дълго от хидратиращ крем, без да оставя мазен филм върху лицето, освежава тена и изглажда малките неравности. Обикновено средството с най-наситената от всички възможни текстури се използва самостоятелно, като се втрива с масажни движения.  Ако нямате време за пълноценен ритуал, то смело добавяйте няколко капки в крема до получаването на нежна топяща се текстура. „Партньорите“ нямат възрастови ограничения. Главното е нежеланието за остаряване. Притежателките на суха кожа могат да ги ползват редовно сутрин и вечер, а тези с комбинирана или мазна – на курсове.    

Ледников период

Законодател на тренда с право можем да наречем La Prairie. За д-р Даниел Щангл, директор на отдела за иновации, сухото масло Cellular Swiss Ice Crystal е като правилно подбран ключ за катинар. Неслучайно бие всички рекорди по продажби – не само се грижи за кожата, но и се съчетава с всеки хидратант. Дуото дължи силата си на оцеляващия „инстинкт“ на лилаво потайниче, алпийска солданела и швейцарски снежни водорасли, виреещи на едно от най-негостоприемните места на земята. Освен че активира регенериращия потенциал на стволовите клетки, тройното оръжие учи кожата да се защитава – но не от студ, а от възрастови прояви.  

Макар маслото да прониква до самото сърце на клетките – липидният му състав е сходен с този на кожата, на повърхността тя остава незащитена. Функцията се поема от крема.
Безсмъртният герой

В L’Occitane буквално се кланят на етеричното масло от безсмъртниче от Корсика, основа на бестселъра на марката, линията Divine Immortelle. Обожествяването е разбираемо. Чудодейната съставка усилва синтеза на колаген, внимание!, цели 6 пъти и четворно повишава активността на гените, отговорни за еластичността на кожата. За маслото белите престилки използват екологичен метод на екстракция, при който клетките на цветето се фрагментират за получаване на максимум активни молекули. Процесът протича на практика без нагряване. Факт, който му присъжда статуса органичен. В компетентността на маслото Divine Youth Oil и крема Divine Crеme в борбата срещу бръчките може да не се съмнявате. Лифтинг ефектът е забележим веднага.

Смяна на партньорите

Обикновено марките първо лансират масло, после крем. Или обратното. В Sisley не съществуват подобни закони. Като при всяка двойка, „измяната“ е допустима. Серията Black Rose започва с крем маска и продължава с олио. Не само скъпоценно, но и еликсир на красотата. Формулата му включва масло от камелина – едно от най-богатите на омега 3 и 6 мастни киселини. Guerlain също не върви по отъпкан път. Помните ли как в детството майка ви мажеше изпръхналите ви устни с мед? Днес има научни доказателства за правотата й, а вие – две основателни причини да заобичате гел маската и олиото Abeille Royale. На границата на бюти и гурме, дуетът облажва кожата с продукти на пчеларството, спретвайки й истински меден месец.  

Моите деца и твоите деца (не) бият нашите

За жените с предубеждение към сухите масла марките разработват междинни текстури с високо съдържание на липиди. Например нощният серум-в-масло Blue Therapy на Biotherm. Под високо налягане учените разбиват мазнините (35%) на микрокапки, 20 пъти по-малки от тези в класическата емулсия. Равномерното им разпределение в серума спестява разклащането на флакона. В основата на хибрида е масло от микроводорасли от Северно море. Богато на специфични омега 3 мастни киселини, използвани преди в хранителни добавки, то действа като липофилър. Lancоme също изпитва смесени чувства. Докато кремът Absolue Precious Cells ознаменува цяла епоха във възстановяване средата на стволовите клетки, сюблимната сензация – олео серумът Absolue Precious Essence, показва сериозни показатели по подобряване вида на кожата.  

Церемония по разкошно подхранване

Жоел Сиоко, гуру на козметологията и международен експерт на L’Oreal Paris, произвежда революция след революция. Последната светска двойка на бюти хоризонта, създадена с нейно участие, е Nutri-Gold Extraordinary. Определението „изключително“ е напълно заслужено. Делът на натурални съставки в олиото е цели 98%. Подходящо е дори за комбинирана кожа (съдържа етерично масло от розмарин с антибактериално действие). Благодарение на емулсията масло-във-вода липофилните молекули в едноименния крем работят на пълни обороти независимо от хидратиращите съставки. Докато текстурата постепенно попива, може да се насладите на масажен ритуал с хедонистично послание.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР