Ваканция по ноти

Творби на изящния Чайковски, на буйния Паганини и на съзерцателния Моне ще бъдат перлите в короната на най-стилното събитие през лятото – международния музикален фестивал „Моцартови празници Правец’2015“

Лилия Илиева 31 July 2015

Снимка: Риу Правец Ризорт

Той е стилна, светска, артистична алтернатива на претрупаните морски плажове. Негов елегантен декор е  многоликият Риу Правец Ризорт с шикозната си атмосфера и невероятна кухня. Оазис на спокойствието – за тези, които търсят идеалния баланс и съвършената почивка.

Зала „Тера“ в хотела, градината пред него на фона на вълшебната гледка към езерото, читалище „Заря 1895“ и площадът пред общината на града ще се превърнат в сцени на различни видове изкуство и музикални жанрове между 13 и 16 август. Единадесетото поред издание на фестивала отново включва световни оперни имена, млади открития, разнообразни и прецизно подбрани оперни, балетни и симфонични продукции и концерти и спектакли за деца и възрастни.

За всеки, който планира ваканцията си отсега – заслужава си да започнете с изложбата на един от най-ярките млади български художници Петър Пиронков в изящните фоайета на Риу Правец Ризорт. А след това...

Запазете датите!

На 13 август на сцената пред езерото предстои „Вълшебната флейта“, постановка на Русенската опера.

На 14 август – 17 ч. в зала „Тера“ ще се насладим на френския импресионизъм – Клод Моне, Морис Равел и Клод Дебюси във филм концерт с участието на руския пианист Иля Овчинников, младите и талантливи оперни певци Йоана Кадийска и Алек Аведисян.

На 14 август от 19 ч. на сцената пред езерото ще чуем творби на Волфганг Амадеус Моцарт, Пьотр Илич Чайковски и Николо Паганини, дирижирани от именития бразилски диригент Жозе Мария Флоренсио, в изпълнение на виртуозния полски цигулар Мариуш Патира и оркестъра на Русенската филхармония.

Финал на вечерта ще бъде моноспектакълът на Мария Елена Инфантино „Едит Пиаф“, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарната френска певица.

На 15 август от 17 ч. в зала „Тера“ ще бъде представена книгата на Марин Бончев „Великите сопрани на България“. От 20,30 ч. на сцената на езерото предстои спектакълът на Русенската опера – Моцартовият „Реквием“.

На 16 август на площада пред община Правец ще има гала концерт „Класика и поп“, посветен на Христина Ангелакова. Преди концерта оперната прима ще бъде специален гост в „Срещата с автограф“ в 17,00 ч., на която ще се прожектира филм за нея.

Минимоцартови празници

На 15 август от 11 часа в читалище „Заря 1895“ ще има матине за деца със заглавие „Фигаро харесва Моцарт и Росини“ с конкурс за двойници на Моцарт и съпругата му Констанца.

Още повече лукс и красота на преживяването ще добави изборът ви да отседнете в хотела Риу Правец Ризорт с великолепния му спа комплекс и различните условия за почивка и забавления, които предлага.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР