Имало едно време един уестърн...

Режисьор Борис Десподов, в главната роля Клаудия Кардинале – кога ще ги видим?

eva.bg 28 July 2015

Клаудия Кардинале на снимачната площадка

Снимка: Артхаус Блокбастърс

За първи път в дългогодишната си кариера и след 140 филма зад гърба си, Клаудия Кардинале ще изиграе самата себе си. И го прави във филм на българския режисьор Борис Десподов. Продукцията се казва Twice Upon a Time in the West („Имало едно време един уестърн“).

Легендарната актриса вече официално е потвърдила присъствието си за премиерата на филма на 7 октомври в София. Тя ще е в голямата зала на Софийската опера и балет, която за първи път ще отвори вратите си за филмова премиера и 900 VIP-гости. Два дни по-късно, на 9 октомври, лентата ще се завърти едновремено в мрежата на Cinema City и Cine Grand в цялата страна, както и в кината Одеон, Euro Cinema, Дом на киното, G-8 Cinema и Френски Културен Институт.

Освен премиерата, организаторите планират предпремиерна прожекция и среща на Клаудия Кардинале и екипа на филма с публиката. „Имало едно време един уестърн“ е заснет през 2014г. от българо-испански екип в пустинята Табернас, Южна Испания, една от най-емблематичните локации за жанра “спагети уестърн”. Там през 60-те и 70-те години са заснети над 600 уестърна, включително и класиката Имало едно време на Запад” на Серджо Леоне. Част от снимките са направени и в дома на Клаудия Кардинале в Париж.

Сюжетът разказва за Мила, която бягайки от садистичния си съпруг, попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни. Мила намира работа като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност. Скоро се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато се появява злодеят всичко става като на кино.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР