Гофре – вместо права

Една прическа и четири летни правила

Свобoда Сидерова 20 August 2015

Август предполага липса на сложни прически, както и събиране на косата в стегнат офис възел. За да е секси, достатъчно е да е пусната и на... вафлички

нестандартна текстура и мега обем
Спомен от 90-те, гофрираните кичури отново придобиват фешън статут благодарение на Stella McCartney. Връщането им не бива да ви учудва. Няма тенденция, на която коафьорите да не дават втори шанс. Може да „нагънете“ косата по цялата дължина. А може само на отделни кичури, за да добавите обем на фона на общата гладка маса (Jeremy Scott). „Вафличките“ на различни равнища по дължина също създават акценти. За омекотяване на емблематичната текстура Emanuel Ungaro използва интересна техника. Косата се сплита на малки плитки, които се обработват няколко пъти с преса и се разплитат.  

здравей, лятна коса
Горещото време диктува свои правила и средства, подобряващи външния й вид

Ако не вземете мерки срещу цъфтящите краища, уврежданията „запълзяват“ нагоре. Оставете фризьора редовно да подрязва косата, а вие използвайте запечатващи средства.
Стилизантът за суха или увредена коса Bb.Repair Blow Dry на Bumble&Bumble не само се активира при нагряване, но и действа на три фронта. Крем балсамът подхранва косъма (екстракт от йерихонска роза, известна със свойството си да възкръсва), предотвратява „цъфтежа“ му и бъдещи увреждания от топлина и UV лъчи.

Уредите за коса с агресивен температурен режим, сред които и преса за вафлички, нарушават структурата на косъма. Ще го предотвратите, като защитите косата преди стайлинг с термо спрей.
Съвестта си ще успокоите и с възстановяващия крем за силно увредена коса Phytokeratine Extreme на Phyto. Растителен кератин – специфична комбинация от 18 аминокиселини, компенсира липсата на естествен в космените фибри, а масло от сапота – липидния слой. Кремът защитава още от термична обработка до 220°C, улеснява стилизирането и придава блясък.

UVA радиацията разрушава природния пигмент на косъма, а UVB води до загуба на протеини. Точно както UV лъчите, IR влияят на здравината на косата. Тя става суха и много чуплива.
Идеална лятна сянка, точно до върха на косата, иска Lancaster за 2015 г., предлагайки за първи път подсилена защита срещу инфрачервени лъчи. Двуфазният спрей Sun Beauty Hair, перфектен микс от подхранващи масла с незабавен регенериращ ефект и стайлинг съставки, предпазва косата не само от агресията на слънцето, но и от сол и хлор.  
 
Обем и блясък на косата придават не само стайлинг средствата, но и хидратиращите. Изпълнен с влага, косъмът става по-плътен и отразява светлината.
Въпреки приставката Beach Blonde балсамът Smooth Seas Detangling на John Frieda не е само за блондинки. Посланието на свежата зелена опаковка е усещане за плаж. Богата на омега мастни киселини, формулата с кукуй (маслото от Хавай е естествен овлажнител) утолява жаждата на увредената от топлина коса, като я оставя блестяща и лесна за разресване.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР