Най-възрастната учителка по йога навърши 97 години

„Няма невъзможни неща“, казва Тао Линч. Повярвайте й

eva.bg 14 August 2015

Снимка: Robert Sturman

Тя е на 97 години (навърши ги вчера, на 13 август) и е най-възрастната практикуваща учителка по йога. Призната е дори от книгата за рекорди на Гинес. Тао Линч е бивша актриса и модел, която на таза впечатляваща възраст се справя перфектно не само с йогата, но и с танците. Участва дори в „Америка търси талант“, вдигайки журито на крака.

„С годините сякаш се подмладява“, коментират нейни ученици. Тя е вдъхновение за милиони хора по света, доказвайки, че когато духът е млад, тялото е просто една обвивка. Дори на тези години Тао не се отказва от високия ток, даже прави преходи в планината на токчета. Все още шофира и своя Smart автомобил.

Над 45 години Линч обикаля света и учи хората за силата на йогата да трансформира. В момента е инструктор в Ню Йорк. И има едно основно и ненарушимо правило, когато отива да преподава – всеки ден да е облечена в различен цвят.

„Няма невъзможни неща“, казва Тао. „Всяка сутрин, когато се събудя, знам че това ще е най-прекрасният ден от живота ми. Никога не мисля за неща, които не мога да направя“, продължава тя.

Ето още няколко мъдри цитата от жената, която отказва да порасне, не позволява да й казват, че е стара и гони всяка негативна мисъл от съзнанието си.

- Наблюдавам красотата на природата. И от нея разбирам, че колкото по-стари са дърветата, толкова са по-красиви

- Не препълвайте чинията си. Не преяждайте. Не пълнете съзнанието си със страхове. Не отлагайте.

- Никога не съм мислила за старостта и годините. Искрено вярвам, че няма нещо, което да не мога да направя. Вярвам, че цялата сила на Вселената е вътре в мен.

- Ще преподавам йога до последния си дъх. След това просто ще отлетя на следващата планета.

- Есента ни напомня, че докато листата падат и умират, винаги ще има пролет. Това е промяна към презареждане и прераждане. Всички имаме възможността да се презаредим и преродим.

- В съзнанието ми съм си още на 20. И нямам никакво намерение да порасна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР