Шест стъпки в лятото

За да целуват мъжете пясъка под краката ви

Свобoда Сидерова 24 August 2015

 

1 Всеки крем за лице или тяло, който не ви подхожда, е щастие за вашите стъпала. Допълнителен плюс е съдържанието на растителни масла със силен подхранващ и регенериращ ефект и омекотяващи съставки (алантоин, бизабол и пантенол).

2 Масажът отлично премахва умората. Нанесете подхранващ крем или масло и размачкайте, отделяйки внимание на петите и свода. Свийте ръката в юмрук и с кокалчетата обработете стъпалото с кръгови движения.   

3 Преди да обуете обувките (особено тези с изрязано деколте или сандали) отстранете излишното количество продукт с хавлиена кърпа. Иначе пръстите изскачат и допирът с асфалта не ви мърда.   

4 Подбират се обувки към стъпалата, а не обратното. Изхвърлете от лексикона си словосъчетанията „неудобен модел“ и „разтъпкване на по-малък размер“. Ако трябва да сте на висота, заменете иглите с подметка танк.   

5 Смяната на обувките поне веднъж на ден предотвратява синдрома на високите токчета – по-къси и по-дебели мускулни влакна и по-твърдо ахилесово сухожилие. При липса на такава възможност помагат прости упражнения като изправяне на пръсти, придвижване с малки крачки и протягане нагоре.   

6 Разходката по парещия пясък няма да изгори стъпалата, но кожата във всеки случай ще пострада. Така че запасете се с плажни обувки или се отдайте на рефлексотерапия върху трева.

буржоазна сдържаност срещу многоцветие
Телесните нюанси, около които гравитират Sportmax, Etro, 3.1 Phillip Lim, Ports 1961, Michael Kors… зрително удължават пръстите и не нарушават офисния дрескод. Единственото ярко петно на фона на благовъзпитаното затишие е лимоненото на I’M Isola Marras. Класиката – яркочервено (Jenny Packham) и тъмночервено (Marchesa), никога не излиза от мода. Barbara Casasola, Peter Som, Tibi обявяват сивото за новото бежово. Тюркоазеното (Burberry) изглежда перфектно на загоряла кожа, а антрацитеното (Creatures Of The Wind) и черното (Dsquared²) се връзват с аксесоарите в стил рокендрол. Безспорно атракцията на сезона е хрумката на Gosia Baczynska. Освен пръстчета в синьо-оранжева гама, деконструктивният упадък включва вапцани с бои крака. Липсата на педикюр може да прикриете с ретро тренда – чорапи в тон или контрастиращи на обувките (Anna Sui, Vivienne Tam, Prada, JPG), или сандали с пера (Msgm).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР