Скумрия на скара с барбекю сос

С охладено розе и добра компания животът е прекрасен

Диана Шингарова 04 September 2015

Може да изберете сами дали рецептата да е с риба, или с пиле. Ако изберете риба, първо я почистете, измийте, посолете и обилно полейте с лимон. Оставете така, докато жарта ви стане перфектна, за да я метнете върху нея за кратко. През това време направете барбекю сос. Аз лично го предпочитам пикантен. Сложете в тенджерка 500 мл доматен сок, 2 с.л. мед, 2 с.л. дижонска горчица, 2 с.л. соев сос, сока на половин лимон, чаша бира, щипка сол и по желание 1/4 ч.л. лют червен пипер. Оставете го да поври и да се сгъсти. Разбърквайте от време на време. Сосът е готов, когато започне да образува балончета. Поднесете рибата върху резени лимон и патладжан на скара. Печени или варени картофчета също са приятна комбинация. За повече свежест и аромати пригответе любимата ми магданозена заливка. Накълцайте ситно копър и магданоз в обилно количество, 3 скилидки чесън, 1-2 стръка пресен зелен лук. Посолете, добавете 1 с.л. оцет балсамико и студено пресован зехтин.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР