Кои са най-високо платените актриси и какъв е проблемът с класацията

eva.bg 21 August 2015

Снимка: getty images/guliver

Списание Forbes публикува ежегодната си класация на най-високо платените актриси. Съвсем очаквано на първо място при жените е Дженифър Лорънс, която с блокбастъри като "The Hunger Games" и "X-Men", както и рекламният договор с Dior за една година е заработила 52 милиона долара. На второ място с $35.5 млн. е Скарлет Йохансон, следвана от Мелиса Макарти с $23 млн. В класацията от 18 дами са включени още Дженифър Анистън, Анджелина Джоли, Джулия Робъртс, Рийз Уидърспун, Ан Хатауей, Кристен Стюарт, Камерън Диас, Гуинет Полтроу, Мерил Стрийп, Натали Портман. В общи линии добри актриси и популярни имена, които със сигурност са си заслужили милионите. Къде е проблемът обаче.

Ако се събере богатството на всички тези 18 актриси, то възлиза на $281 милиона, а а ако се съберат парите на актьорите в класацията при мъжете, то сумата е $941 милиона. И отново на преден план излиза наболелият проблем с неравноправието между половете в Холивуд, когато става въпрос за заплащане. Вярно, че в класацията на мъжете са включени 34 имена, но причината е, че от Forbes не са намерили достатъчна актриси, които да минават предварително заложената от тях граница от 6 милиона, заработени за една година. За сравнение при мъжете тази граница е била 13 милиона долара. Само три жени, например, минават границата от $20 млн., заработени за една година. При мъжете обаче бройката е 21.

А ето кои имена влизат в мъжкия списък – на първо място за трета поредна година е Робърт Дауни Джуниър с 80 милиона, следван от Джеки Чан с 50 млн, Вин Дизел с 47 млн, Брадли Купър с 41.5 млн, Адам Сендлър с 41 млн, Том Круз с 40 млн.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР