Онова, което не ни убива

eva.bg 27 August 2015

Култовата поредица „Милениум“ получи продължение - 10 години след смъртта на автора си, писателя Стиг Ларшон .

Давид Лагеркранс е нает от издателите на Ларшон да напише четвъртата част на поредицата и работи упорито над нея 18 месеца. Вчера книгата му излезе в Швеция под името Det som inte dödar oss, което в превод означава „Онова, което не ни убива“ (така ще се казва и българското издание). Заглавието на английския превод ще бъде The Girl in the Spider's Web (Момичето в мрежата на паяка)  Лагеркранс е известен с биографията на футболиста Златан Ибрахимович, а дългогодишната приятелка на Ларшон Ева Габриелсон разкритикува избора му като „напълно идиотски“. Реакцията на Габриелсон може да се обясни и със спекулативното й твърдение, че тя самата притежава недовършено от Ларшон продължение на поредицата. Шведските издатели „Норстет“ вярват, че изборът им на автор в лицето на Лагеркранс е безпогрешен.

В новата част на „Милениум“ отново ще се срещнем с главните герои журналиста Микаел Блумквист и ексцентричната компютърна хакерка Лисбет Саландер. У нас „Онова, което не ни убива“ ще бъде издаден от „Колибри“ с премиерна дата 23 ноември. Почти едновременно с шведската премиера книгата излиза още на 26 езика, а общо е продадена на 43 издателства за 45 езика. Първоначалният общ тираж е 2,7 милиона екземпляра, което превърна трилъра в бестселър в аванс и безспорно издателско събитие на годината.

1 КОМЕНТАР
1
Никол
25 November 2015, 06:39

Книгата вече е в предпродажба, който има интерес, може да си я вземе: https://www.e-zona.bg/product/milenium-4-onova-koeto-ubiva-David-Lagerkrans-22697

ТВОЯТ КОМЕНТАР