Викторианска чола*

Стига с това nude! – отсякоха дизайнерите, показвайки какво значи истински арт

Свобoда Сидерова 29 September 2015

Givenchy

Отваряйки нова глава в красотата, есенните make up ходове са смели, интересни и шокиращи, но съвършено неприложими. Какво пък? Разглеждането им като произведения на дизайнерската мисъл и художествените възможности на визажистите като минимум е любопитно.

Безспорно сензацията е екстравагантната имитация на пиърсинг на Givenchy. В тон с концепцията викторианска чола, Пат МакГрат превръща лицата в ликове на индийски божества. Работата отнема над 6 часа и е техническа сложна. Маска, коя си ти? Лицата на моделите на Rick Owens са напълно са скрити под слой златен варак (фолио).

Новият Пикасо Jacquemus рисува ярки графични портрети. Поразителна и доста сюрреалистична илюзия за асиметрично лице. Каквото се очаква да имат децата на слънцето според вижданията на дизайнера. Отново на училище.

Junya Watanabe решава математически уравнения, но не на черната дъска, а на лицето, ръцете и шията. Пат МакГрат за Maison Margiela се заиграва с абстрактни и триизмерни графични форми във флуоресцентни цветове върху устните и очите. Тъжните клоунски лица са ужасно трогателни. Manish Arora третира носа като арт пространство. Пиърсингът, далеч по-агресивен от този на Givenchy, явно не е за хора със слаби нервни.

* древна тамилска династия

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР