Кой се страхува от Жана Бергендорф?

„Никога през живота си не съм ставала с плач, сега се събуждам и треперя цялата. Опитвам се да мисля за хубави неща, но ме тормози, че ме изкарват изрод. Не съм от хората, които обичат насилието. Не съм посягала. Така уча и детето си. Защо, по дяволите? Какво им направих?“

Адриана Попова 05 October 2015

Снимка: Светослав Караджов

На 8 юли Жана Бергендорф беше засмукана от водовъртеж, в който продължава да не й достига въздух. Тогава беше изведена от Първо РПУ в София и качена в линейка с белезници на ръцете след снемане на свидетелски показания за битов скандал. Пред районното незнайно как се бяха озовали фоторепортери и тя се оказа начело на новините със заглавия като „Жана Бергендорф пребита от бивше гадже“,

„Кой отърва Жана от затвора?“ и снимки, на които певицата изглеждаше като току-що минала през шокова зала. Сайтове се кълняха, че тя и съпругът й „са открити видимо дрогирани след битов скандал“, продължиха със „След побоя и ареста: Жана Бергендорф на море със скандалното си гадже“, а после направиха и финансова равносметка „Жана Бергендорф забогатя от скандала“.

Това, което виждам при срещата си със „забогатялата“ Жана, е 29-годишна жена, която при ръст 168 сантиметра тежи 49 кг. След скандала е отслабнала с 10 кг. Купила си е нова рокля, нови обувки и ново червило, но зад новата си броня се разплаква на всяко второ изречение, когато започва да разказва за случилото се на 8-и.

По думите й тогава с бившия й вече приятел Лео (Леандър Янес, балетист, екзотичното му име идва от бащата кубинец – б.а.) са в нейната квартира. Предната вечер двамата се скарват. Повод за скандала е телефонът на Жана, който мъжът прави на сол. „Просто ревност, а нямаше причина“, казва Жана. Тя отива да си легне с мисълта, че на сутринта емоциите ще са стихнали. Събужда се в 9, вижда, че е сама и заключена, а има ангажимент за снимки.

Успява да се обади на Лео и го моли да дойде да я отключи, но „стана още по-страшно. „Скубане, удряне, викане. Никога не съм очаквала, че някой човек може да ме третира така“, казва Жана. „Медицинското ми е за средна телесна повреда. Намерих начин да се отскубна за секунда, Господ си знае работата, успях да набера майка ми от неговия телефон и тя викна полиция и линейка. С това приключи ужасът.“ Когато майката и пиарката й от „Вирджиния Рекърдс“ Яна идват в апартамента, я заварват в шок, насинена, с разкървавена глава. Всичко в апартамента е с краката нагоре.

Полицаите я водят – без белезници, в районното, за да я разпитат като свидетел. По повод писанията за открити в апартамента й наркотици Жана казва: „В мен нищо не е намерено. Всичко, което се откри, беше в него. Аз дори не знаех, че той има марихуана. Полицаите го откриха и го тестваха“. Написа се и че тя е потрошила коляното на приятеля си. „Не съм го удряла, единственото, което направих, беше да го оскубя един път и да го бутна. Още виждам всичко. Дори не съм се прибирала вкъщи оттогава.“

Ако Жана си е мислела, че с физическите наранявания лошото е свършило, силно се е лъгала. Започват писанията, погледите под вежди в магазините и по улицата, започва плащането. След победата си в X Factor тя стана известна, а това обикновено струва скъпо. Пишат, че е била на море в Лозенец с Лео, а истината е, че тя е там със сина си Леон. На кого му пука? Че кара като луда из курорта и дори блъснала дете.

Това ражда заглавието „Жана Бергендорф сгази дете“. На кого му пука? Всъщност на Жана й пука, особено за последното. Толкова й пука, че и две цигари, изпушени една след друга, не могат да спрат треперенето на ръцете й, когато говори за това.

При предишните ни срещи ми се е струвало, че през очите й – повече светлина, отколкото цвят, наднича едно рок зверче, което Жана сдържа с амбиция и дисциплина, но е готово да хапе и драска с нокти. На сцената то я превръща в онази завладяваща, леко дива Жана, която публиката хареса и избра за победител. Очаквах да видя сега това зверче да ръмжи срещу случващото се с нея, но по-скоро виждам човек, който се донаранява с угризения – как го допуснах?

Блъснала ли си дете в Лозенец, Жана?

Аз не съм убиец, не съм блъснала никого. Едно момче караше на задна и ми удари колата. Не съм се разправяла. Извиках като нормален човек полиция, направиха протокол. А на другия ден писаха, че аз съм ударила някого (плаче), че съм застрашила живота на няколко души. Не е истина. И не е имало дете.

Какво правеше в Лозенец?

Бях на триседмична почивка с мъжа ми Стефан (Стефан Бергендорф е датчанин – б.а.), сина ни Леон, майка ми и сестра ми. Бях на басейна със сина ми, когато прочетох, че съм сгазила дете. За да си продадат тиражите, са готови на... Опитвам се да изплувам всеки ден, но все някой ме връща на дъното.

Усещаш ли лоша емоция, когато си сред хора?

Да, на моменти ненавист. Има хора, които ме гледат адски лошо. Дори в магазина оня ден ме обсъждаха по възможно най-грозния начин.

В тези дни на пропадане коя е мрежата, която те задържа да не се загубиш съвсем?

Мрежата ми е „Вирджиния Рекърдс“, Станислава Армутлиева, всички хора в офиса, които работят с мен. Баща ми, майка ми, Стефан и синът ми – той ми дава морална сила.

Беше ли изненада подкрепата на майка ти? Признавала си, че сте два остри камъка, невинаги се разбирате.

Нормално, защото адски много си приличаме по характер. Но винаги, когато е имало проблем, цялото семейство сме били като един юмрук.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Анета Караиванова
16 January 2016, 00:06

Няма много време да се занимава с децата си, които са отгледани по-скоро от майка й – бабата, която Жана обожава. Ани не одобрява желанието на Жана да се занимава с музика, защото според нея това пари не носи. Когато на 18 дъщеря й заминава с група да свири в Южна Корея, й казва само – щом искаш. Но за участието й в X Factor я подкрепя. В Корея Жана се запознава със Стефан и когато забременява, заминава с него за родината му Дания

1
Жоржета
07 October 2015, 12:14

Има такива хора. Докарват си сами драмите и после: "Помощ, спасявайте ме!" Иначе нямам нищо против нея, нито ме интересуват клюките по неин адрес.

ТВОЯТ КОМЕНТАР