Йогата Казим Гюрбюз: Можем да живеем до 130 години

Ваня Шекерова 03 October 2015

Казим Гюрбюз е йога гуру и стана популярен след едно интервю в турския Дейли Хюриет. Поводът е, че на 95 години този мъж изглежда като на 50. Роден през 1920 г. в Адана, Турция, Казим е посветен на йога от съвсем млад. Вегетарианец е вече 54 години. Храни се с плодове, зеленчуци, маслини и мед.

Смята, че белтъците в бобовите растения напълно заместват тези, които има в месото. И че ако човек се грижи за тялото си, ако го тренира всеки ден, ако се храни здравословно и посреща всяка сутрин слънцето, може спокойно да живее до 130 години. При това – какъвто е неговият случай – като пълноценен мъж, способен да получава по няколко оргазма на ден.

На 41-годишна възраст Казим е претърпял катастрофа и в резултат на счупване на гръбначен прешлен е бил парализиран от кръста надолу. Лекарите не са давали никакъв шанс да проходи отново. Но само след девет месеца той стъпил отново на краката си. Казва, че го е постигнал с 63 експеримента с тялото си, не се уточнява какви. Но резултатът е пред очите ви.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР