Шапка ти свалям, Ненчо Балабанов!

2015 г. е годината на Ненчо Балабанов. Няколко месеца след победата му в „Като две капки вода“ той е сред най-популярните лица на българската сцена

Лилия Илиева 29 November 2015

Снимка: Александър Осенски

След „Капките“ последва дуетът му с Криско, главната му роля в първата не само в България, но и в света поп опера „Рибарят и неговата душа“. Престои да я гледаме на 10 ноември в зала 1 на НДК. Рубриката му facebойко „излетя“ от собствения му фейсбук профил директно в „Господари на ефира“, с голям успех. Да споменем приказното му изпълнение на Аладин в едноименния мюзикъл, ролята му в „Грозното пате“. В края на октомври се появи видеото на дуетната му песен с Йоана Драгнева – „Дай ми време“, в началото на същия месец – видеото на рап експеримента му „Няма дилема“.  

Започнах есента с песен – шегува се Ненчо. – Направи ми впечатление колко много хора харесаха песента „Шапка ти свалям“ с Криско и реших да опитам да направя нещо солово в този стил. Така се получи „Няма дилема“. И актьорството, и пеенето са ми любими. Искам да се развиват успоредно. В „Капките“ много хора ме видяха и разбраха какво мога. Голяма емоция е! Идвай с мен на участия да видиш. Любовта на публиката, която изпитваш на сцената, е феноменално усещане. Разпръскваш и раздаваш и едновременно с това се зареждаш и вземаш. После 2-3 часа се опитвам да се събера. Слава Богу, че не станах контрольор или катаджия. Сигурно им е много трудно да се сблъскват с толкова отрицателни емоции.

В клипа на песента ви с Криско всички мацки се въртят около него, а около теб е празно. Защо така?

Имах един час за снимките. Снимах два-три дубъла с Криско до мен и това беше. Нямаше време. Но забеляза ли колко ми отива костюм? Бях изненадан! Помня как въобще не се харесах в костюма ми за бала. Обикновено майките тогава помагаха на синовете си да изберат. Води те майка ти и те съветва: „Вземи го, майка, един-два номера по-голям, да ти стане и за после – ти сега растеш“. Голяма грешка! Костюмът трябва да ти бъде точен, за да стои хубаво. Пък и трябва да си се постарал малко чисто физически.  

Ти как се стараеш физически?

Редувам тенис, фитнес и йога. Гледам си различни упражнения в youtube. Така един вид си избирам различни преподавателки. Слагам си пътечката и си правя йога вкъщи. Йогата помага за поддържане на гъвкавостта на тялото и ставите. Има и много дишане. Не само да се диша с (Marl)Boro Silver.

Така ли дишаш?

Винаги съм пушел по 12-13 цигари на ден. Опитвам се да ги направя 10. Иначе съм умерен индивид. Не прекалявам – нито с пушене, нито с пиене, нито с храна. Човек трябва да се съхранява. Аз съм на 35 години вече, не на 18. Остават ми още едни 100-120.

Има ли човек, с когото си приличате като две капки вода?

Много хора наричам мои приятели, сродни капки. Не е необходимо да влизат в огъня за мен. Важно е да ми е приятна тяхната компания и на тях – моята. Не знам с кого си приличам много. Може би с Господ.... Ти харесваш ли Нийл Доналд Уолш, който е написал „Разговори с Бога“? В момента чета друга негова книга – „Приятели с Бога“...

Очаквах да кажеш Йоана Драгнева. Дали сте заедно и какво хареса в нея?

А, ти за ноември ли ме питаш? Шегувам се. Да. Готина е. Талантлива е, красива, добра, симпатична. Работлива. Не чака само на мъжа до себе си да я глези. Еманципирана. Когато не сте кифли, ви личи, уважаеми жени!

Вярно ли е, че си се родил с ръка на равнис?

Да, да е здрава майка ми, че го е изтърпяла, защото не й е било лесно със сигурност. Не съм бил чак такъв командир, че да изляза и с двете на кръста.  

Как реагират учителите и родителите на другите деца, когато отидеш на родителска среща в училището на сина ти?

Ходи майка му, не аз. Отивам на откриването и закриването на учебната година. Когато му вземахме бележника това лято, мълвата, че съм в класната стая, бързо се разпространи. Събраха се 150-200 деца от различни класове. Настаних ги в столовата и около два часа се снимах с тях и раздавах автографи. А синът ми чакаше търпеливо на столче до мен и от време на време викаше – тука съм, да знаеш.

Някъде пишеше, че си получавал предложение за брак от мъж.

Измишльотини! Питаха ме дали имам предложения във фейсбук от почитатели да ставаме гаджета и отговорих: „Има много жени, пък и мъже от време на време се включват“. То пък журналистът го изкара сватба. Аз приемам с чувство за хумор комплименти или хубави думи. Предлагам да ги казват на приятелката ми, за да знае с какъв човек си има работа, да знае колко съм ценен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР