Eсенен романс

Човек едва ли би предположил, че Конфуций може да бъде романтичен. Но историята е запазила думите му: „Питате ме защо купувам ориз и цветя? Купувам ориз, за да живея, а цветята – за да имам причина да живея.“

Елка Влаховска 24 November 2015

Да, красотата винаги спасява от умората на деня, от стреса и от тревогите. Този сезон водещи производители и автори на арт предмети залагат на романтичната нотка, за да направят дома по-уютен и топъл в предстоящите зимни дни.

Палитрата е мека, пастелните тонове доминират. В десените и декорациите се появява по-богата орнаментика и внимание към детайлите, сякаш за да подтикне към съзерцание на един по-миниатюрен свят, който съдържа послания за спокойствие и благоденствие. В същото време се откроява и цветният лайтмотив на годината – синьо и сиво в богати нюанси и полутонове.

Дали с мекотата на текстила, с малките домашни детайли, или с по-празничен вид на трапезата – можем да създадем нова, по-различна и предразполагаща към релакс атмосфера в дома. Един от любимите ми автори – Харуки Мураками – е „подарил“ безценен съвет, който обичам да следвам: „Използвай парите си за неща, които могат да се купят с пари. Използвай времето си за неща, които не могат да се купят с пари“.

Да потънем в удоволствията на зимния сезон!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР