Просто вдовицата на Ленън

eva.bg 29 November 2015

На 6 декември 1980 г., Джон Ленън и Йоко Оно дават първото си голямо интервю след 10 години мълчание пред журналиста на BBC Анди Пийбълс. Два дни по-късно Ленън е убит пред входа на сградата, в която живее, а интервюто се превръща в истинска сензация, която дава мощен тласък на журналистическата кариера на Пийбълс. Това, което хората до този момент не знаеха обаче е, че след едно от знаковите убийства на 20 век журналистът и вдовицата на великия Ленън стават близки приятели, при това по нейно настояване. Тя държи, когато е възможно точно той да е човекът, който да я интервюира.

В емоционално и вероятно откровено интервю самият Анди Пийбълс, вече 67-годишен, проговаря за всичко случило се от там насетне и дава своите отговори на щекотливи въпроси от типа на: Защо Йоко Оно изглежда много по-щастлива след като Ленън го няма? Защо „разхожда” новия си любовник Сам Хаватой из Ню Йорк, облечен в старите дрехи на покойния си мъж (на черно-бялата снимка Сам е този с очилата - б.р.)?

Във въпросното интервю, публикувано в Daily Mail Пийбълс намеква, че сериозно подозира Йоко Оно, че е имала връзка с 20 години по-младия от нея Сам (скулптор и експерт по антики) още преди смъртта на Джон и че всъщност тя по-скоро е била окрилена, а не съсипана от факта, че се е измъкнала от сянката на легендарния си съпруг и че светът й принадлежи. „Имаше самочувствието да поиска да отварят цели хотели, които са затворени за през зимата например, специално за нея. И да викат целия персонал на работа. И те го правеха. За коя по дяволите се мисли тя!” – разказва Анди Пийбълс.

Журналистът категорично принадлежи към онази огромна група фенове на „Бийтълс”, които категорично вярват, че именно Йоко Оно е съсипала най-великата банда на света по чисто егоистични причини. „Всъщност тя самата е едно нищо. Винаги ще си остане просто вдовицата на Ленън” – заявява Пийбълс. Той твърди, че никога не е приемал сериозно факта, че Йоко често му се обаждала и обичала да водят дълги разговори по телефона. Убеден е, че нейното отношение към него е „нищо лично, просто бизнес”. Оказва се прав – в момента, в който Йоко научава, че той вече не е част от екипа на BBC, никога повече не му се обажда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР