„Аномалиса“ ексклузивно на „София Филм Фест“

09 February 2016

Култовият филм на Чарли Кауфман „Аномалиса“ ще бъде представен само с една прожекция на 13 март в Зала 1 на НДК в рамките на „София Филм Фест“. С номинации за „Оскар” и „Златен глобус” за анимационен филм, с голямата награда на журито във Венеция 2015, с още десетки награди и номинаци от различни филмови форуми, най-новото творение на непредвидимия Чарли Кауфман („Да бъдеш Джон Малкович”, „Адаптация”, „Блясъкът на чистия ум”) е факт – и голяма част от специалистите на тема кино в целия свят го обявяват за най-добрия, а също и „най-човечния” филм за 2015 година.

Да направиш стоп-моушън анимация с обикновена, човешка и неекшън история в 21-и век и времето на безкрайните блокбастърни комиксови продължения, си е повече от самоубийствено предизвикателство. Но Кауфман нямаше да е Чарли Кауфман, ако се отказваше лесно.

Филмът проследява известния популяризатор на идеи за мотивация Майкъл Стоун (Дейвид Тюлис) - съпруг, баща и уважаван автор, който пътува из Щатите и променя живота на много хора. Но преобразявайки другите, неговият свят става все по-кух и безсмислен, осакатен от досадно еднообразие. По време на командировка в Синсинати той отсяда в хотел „Fregoli” и с удивление открива възможно бягство от депресията си в лицето на непретенциозната Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му… Или греши?!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР