По червения килим на кинофестивала в Берлин

66-то издание бе открито снощи с прожекция на „Аве, Цезаре!“

eva.bg 12 February 2016

Кинофестивалът в Берлин бе открит снощи с прожекция на филма „Аве, Цезаре!“ на братя Коен. Режисьорският тандем уважи с присъствието си събитието, както и част от звездите в главните роли. Джордж Клуни бе придружен от половинката си Амал, която мигновено се превърна в звездата на червения килим. С безупречен стил както винаги, този път тя бе заложила на винтидж тоалет – рокля на Yves Saint Laurent от 80-те.

По червения килим се разходиха още няколко звезди от филма „Аве, Цезаре!“ - Тилда Суинтън, Джош Бролин и Чанинг Тейтъм. Журито тази година се оглавява от Мерил Стрийп, която също застана пред фотографите.

По време на пресконференциите пък журналистите успяха да провокират както Мерил Стрийп, така и Джордж Клуни с неудобни въпроси. На 66-годишната актриса бе зададен ребром въпроса защо всички в журито са бели, на което тя отговори: „В крайна сметка всички произлизаме от Африка. Берлинчани, всички ние сме африканци всъщност.“

Хуманитарната дейност на Джордж Клуни пък накара един от журналистите да го попита какво всъщност прави, за да помогне с бежанската криза в Европа, освен да снима високобюджетни филми за милиони. Това, естествено, жегна Клуни, И той отговори: „Отделям огромна част от времето си за тези проблеми и е странно, че сега някой се изправя и ме пита „Ти какво всъщност правиш?“ Бил съм на много опасни места и работя много в тази насока. Но бих искал да разбера какво правиш ти, за да помогнеш за създалата се ситуация?“

66-то издание на кинофестивала ще продължи до 21 февруари, когато ще бъде обявен и носителят на голямата награда „Златна мечка“. 18 ленти са включени в конкурсната програма и ще се борят за големия приз. Иначе в рамките на целия фестивал ще бъдат показани близо 400 заглавия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР