Вечерта на Тейлър Суифт

Изненадите, попаденията, гафовете и победителите на наградите „Грами“

eva.bg 16 February 2016

Тейлър Суифт

Снимка: getty images/guliver

Най-престижните музикални отличия „Грами“ бяха раздадени снощи в Лос Анджелис за 58-и път. Рапърът Кендрик Ламар водеше пред всички с цели 11 номинации и в крайна сметка си тръгна с пет грамофончета (включително за рап албум). Голямата звезда на вечерта обаче се оказа Тейлър Суифт. За втори път тя печели в категорията за албум на годината – този път с „1989“, и стана първата жена изпълнител, която може да се похвали с подобно постижение. Певицата спечели статуетки и в други две престижни категории - за най-добър поп албум и видео. За най-добър денс запис бе отличен Джъстин Бийбър, Мегън Трейнър за изгряваща звезда, Ед Шийрън за песен на годината, „Мюз“ за рок албум. Целият списък с наградените може да видите тук.

Голямото разочарование на вечерта се оказа липсата на Риана, която трябваше да пее на живо. Един час преди началото на шоуто обаче певицата заявила на организаторите, че няма да дойде, защото имала бронхит и лекарите й забранили да пее. Отсъствието й определено се усети.

Иначе Лейди Гага изпълни планирания трибют към Дейвид Бауи, който бе приет по-скоро със смесени чувства. Тя изпя няколко негови парчета и бе дегизирана в нещо като женски вариант на Бауи. Може би за първи път Адел, която също участва с изпълнение на живо, не впечатли всички с вокалните си умения и както по-късно сподели в социалните мрежи – причината била в озвучаването. От техническите гафове пострада и изпълнението на Джъстин Бийбър, а Тейлър Суифт дори се разплака, защото пропуснала една нота и приятелката й Селена Гомес трябваше да я утешава.

Запомнящо се бе изпълнението на супергрупата Hollywood Vampires, в която влизат Алис Купър, Джони Деп и Джо Пери, а за церемонията към тях се присъедини и Дъф Маккейгън. Те изпълниха написаната от Джони Деп песен "As Bad As I Am".

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР