Тя е най-високоплатена сред номинираните за „Оскар“

eva.bg 24 February 2016

Снимка: getty images/guliver

Ето една малка победа на жените в Холивуд, които отдавна се борят за еднакво заплащане с мъжете актьори. Дженифър Лорънс оглави класацията на списание Forbes за най-високоплатените звезди от всички номинирани за „Оскар“ тази година. Оказва се, че тя е заработила впечатляващите 52 милиона през изминалата година. Никой друг, включително мъжете, не е спечелил повече.

Жените в Холивуд обаче са далече от победа в битката им за равноправие. Нито една от останалите номинирани тази година актриси, независимо дали за главна или поддържаща роля, не е спечелила повече от шест милиона долара – минимумът на списанието, за да ги включат в класацията си за най-високоплатените актриси, която се оглавява именно от Лорънс. А сред номинираните има звезди като Кейт Бланшет и Шарлот Рамплинг.

Ако в неделя Дженифър Лорънс спечели статуетката, ще е първият път, в който най-високоплатената звезда за дадена година печели и „Оскар“ пак през тази година. Тоест – хем любимка на критиците, хем златна кокошка за продуцентите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР