Моден блиц с Дия Николова

Художник дизайнер, създател на бранда KrepeJ

07 May 2016

блуза MaxMara аксесоар Krepej

В продължение на 10 години Дия работи в областта на интериорния и продуктов дизайн, развивайки своето техническо мислене и внимание към детайла. Именно чрез тези умения и почти случайно създава KrepeJ Аccessoriеs – бранд за концептуални бижута от строителни и крепежни елементи, чиито опаковки са... консерви за боя. „Работя с метал, пластмаса и гума, комбинирам ги с естествена кожа и велур. Ползвам и елементи като кръстчета за фуги, мебелни планки, кранчета, дюбели, кабели, медни тръби и дори кантове за мебели. Почти всички закопчавания са от винтове, а повечето от продуктите се регулират или променят цвета и формата си – голямото ми откритие, над което работя в момента. Миналата година направих ателие, в което може да се запознаете със света на KrepeJ. Започнах и работа по линия клъчове, а очакват се и любимите ми твърди чанти. Предстоят колаборации с няколко български автори.“

Вашият стил в три думи: минимъл, цвят, удобство.

Ключовите моменти в стилистиката на новия сезон са... много цвят, сложни пастелни комбинации или ярки неонови цветове. Кожа – гладка или с косъм, блясък на метал.

Възхищавам се на истински смелите проекти, те ме карат да продължавам да правя моите.
Вие самата ще инвестирате в... сина ми Димитър Минчев.

Защото... е най-важното нещо в живота ми.

Предметът от гардероба, който ви характеризира най-добре, е... червеното червило.

И никога няма да ви видим облечена в... лошо цветово съчетание.

Основната съставка на добрия стил е... индивидуалност. Добрият стил може да бъде добър само ако е твоят.

Адмирирате жените, които... знаят какво искат, постигат го с професионализъм, намират време за себе си и остават жени въпреки времето, в което живеем.

Дизайнерите, които следите с интерес: Никой конкретно. Възхищавам се на истински смелите проекти, те ме карат да продължавам да правя моите.

Вдъхновението ви този сезон се нарича... концептуализъм и психология. Мъжете, пазаруващи за себе си от KrepeJ, са много педантични и знам, че харесват най-вече мисията на дадено бижу. Например приличащото на патрон колие от отвес, боядисано прахово в черен мат, с естествена кожа и закопчалка от винтове – идеята е да те държи концентриран в пътя и мечтите ти, здраво стъпил на земята. Подобен проект е гривната от естествена кожа с вградено огледало – наричам я „часовника на личното ти време“ (когато се погледнеш в огледалото, да не забравиш, че личното ти време е най-важно за теб).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР