Синди Крауфорд: Никога не съм се смятала за особено красива

До ден днешен, когато се погледна в огледалото виждам лице с много дефекти, твърди топмоделът

28 April 2016

Снимка: getty images/guliver

Емблематичният топмодел доминира в света на модата през 80-те и 90-те години, но никога не си позволява да прекалява нито с разкрепостен начин на живот, нито с поведение на лошо момиче. Жълтите медии така и не успяват да я сложат на първа страница заради непристойна проява.

Синди Крауфорд израства в малко фермерско градче, на около 40 км от Чикаго. Пристига в Ню Йорк като тийнейджър, въоръжена с красотата, амбициите и силно развития си нюх за бизнес, и с мечтата да стане модел. Тя е първият топмодел, който съумява да превърне името си в бранд, нещо, което в наши дни е цел на всеки изгряващ модел. Синди е синоним на типичното атлетично и сексапилно американско момиче, което може да позира разсъблечено за Playboy, като същевременно запази репутацията и образа си на „добро момиче”.

Като изключим проваленият й брак с магнетичния актьор Ричард Гиър, Синди ревниво пази личния си живот далеч от любопитните погледи на папараците. През последните 17 години топмоделът се радва на щастлив семеен живот с хотелския и ресторантьорски предприемач Ранди Гербер и двете им деца Пресли (16 г.) и Кая (14 г.).

Синди, ти си световна модна икона. Каква представа имаше за себе си в началото на кариерата си на модел?

Истината е, че никога не съм се смятала за особено красива. В началото на кариерата си се чувствах много некомфортно, но никой в бранша не си позволи да ми каже някоя добра дума, да ме насърчи. Имах толкова слаба самооценка за качествата си, че ми отне години да се почувствам добре в кожата си, да придобия достатъчно самочувствие и самоувереност, за да се усмихвам широко пред камерата, когато фотографите ми дават знак. До ден днешен, когато се погледна в огледалото виждам лице с много дефекти. Никога не съм смятала, че имам перфектни черти.

Можем ли да кажем, че промяната във възприятието на външния ти вид ти е помогнала да напреднеш в кариерното си развитие?

Като дете се срамувах много от бенката на лицето си. Исках да я премахна, защото заради нея децата постоянно се шегуваха с мен. Естествено, по-късно тя беше беше моят отличителен белег сред останалите модели. Тя все още е нещото, с което хората ме асоциират.

Въпреки това признанието ми като модел дойде най-вече благодарение на изключителни фотографи като Хърб Ритс и други професионалисти като него, които заснеха страхотни фотосесии по невероятен начин. Те ме накараха да се почувствам истински красива жена.

На какво според теб се дължи превръщането ти в световен супермодел?

Имах късмета да попадна в бранша в момент, в който светът на модата търсеше жени с различна визия от типичните русокоси и синеоки красавици. Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и аз бяхме пълна противоположност една на друга. Въпреки това всяка от нас притежаваше своята собствена красота и излъчване.

Повече за житейската история на емблематичния модел ще намерите в майския OK!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР