Вината на Стинг за първи път в България

eva.bg 28 April 2016

Снимка: getty images/guliver

Директно от имението на Стинг в Тоскана у нас пристигат част от вината, които той и съпругата му произвеждат там. Ще може и да ги дегустирате в рамките на пролетния форум за дегустация Spring Wine Testing, който ще се проведе на 11 май. По покана на организаторите у нас ще дойде и Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, тосканският дом на Стинг и съпругата му Труди.

Избата им Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици - семейство Мартели. През 1819 г. я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе, и остава собственост на фамилията повече от 150 години. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие. 

Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество.

Вината, които българската публика ще има привилегията да опита за първи път, носят имената на някои от най-емблематичните му песни: When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР