Стилът на Кейт Бланшет

Филмова и модна икона, тя е доказателство, че добрият вкус е преди всичко в отношението към живота

eva.bg 03 June 2016

Снимка: getty images/guliver

Дизайнерът Джорджо Армани я нарича „въплъщение на жената, за която създавам дрехи“, а самата Кейт твърди, че е от „онези странни същества, които наистина харесват корсетите“.

За елфския си образ във „Властелинът на пръстените“ казва през смях: „Ако трябва да съм честна, приех ролята на Галадриел заради елфските уши – мисля, че много ми отиват.“

Приема с ирония въпросите за славата – „Осъзнаваш, че нещата са ти се получили, когато твои миникопия съществуват във вид на кукла“; старостта – „Възрастта се определя от личностния ръст, не от годините“; и особено за козметичните интервенции като ботокса – „Просто живейте живота си, смъртта няма да стане по-лека от това, че лицето ви е неподвижно“.

Тя винаги има запазено място в гардероба си за елегантен костюм с широк панталон, а в класациите за най-добре облечени знаменитости – позиция в челната тройка. През последните години Кейт замени изчистените рокли за червения килим с ефирни дантелени творения на френски модни къщи – включително и за тазгодишната церемония на Оскарите. И винаги в комплект с блестящи, сразяващи сърцето бижута.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР