Един Много Специален Пикник

На 29 май в Княжеската градина до Паметника на съветската армия в подкрепа на хората с множествена склероза и техните близки

eva.bg 25 May 2016

Днес, в Световния ден на множествената склероза, фондация "Мога Сам" обявява своята нова инициатива: пикник на открито за хората, които живеят с диагнозата МС, както и за всички техни близки, които им помагат да се справят с нея. Събитието ще се състои на 29 май, неделя, в Княжеската градина до Паметника на съветската армия в София. Заповядайте на един Много Специален Пикник - събитие в подкрепа на хората с множествена склероза и техните близки.

Фактите сочат, че никой не е застрахован от диагнозата МС, напротив - често тя се поставя на активни млади хора между 20 и 40 години. Хората, на които едно здраво общество разчита за икономическото си и социално развитие. Фондация "МС - Мога Сам" вярва, че тези хора са ресурс, който не трябва да бъде загубен. Един от принципите, на които функционира "Мога Сам", са личните срещи с диагностицираните с множествено склероза в цялата страна и търсенето на индивидуални решения, мотивиращи разговори, съставянето на режим на хранене.

Много Специален Пикник ще бъде посветен именно на това - да събере заедно повече хора с МС, да им вдъхне надежда за взаимна подкрепа и обмен на ценна информация в хода на тяхното лечение, да свърже хора, които имат нужда от помощ с хора, които искат да я дадат.

Може да се включите като доброволец и да помогнете за подреждане на поляната и украсата, съдействие при посрещането и настаняването на гости с диагноза МС на поляната (това означава, че повечето ще са с инвалидни колички), раздаване на храна на гостите, помощ за прибиране на съоръженията и почистване на мястото. Тук може да видите как да се включите като доброволец.

Много Специален Пикник ще се проведе между 11 и 17 часа и ще включва:

- дегустация на храна от Много Специално Меню, разработено специално за хората с множествена склероза и професионален разговор за това колко важна е храната в лечението на МС.

- демонстрации, лекции, презентация на Юлиян Тонкин, представяне на книгата “Мусафа, Стига!” на Весела Огнева, гимнастики, йога практики от студиата Дивали и Шанти Йога, юмейхо терапия, ритъм терапията, представена от нейния създател в България Мартин Иванов, композитор, диригент и перкусионист.

- сцена с музикална програма за гостите, която допълва атмосферата на празник.

Повече за събитието може да научите тук.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР