В прегръдките на Асен Блатечки

26 May 2016

Асен Блатечки и Биляна Георгиева, Зонален мениджър на Avon

Един от най-харесваните български актьори Асен Блатечки реши да се въплъти в нова роля – тази на посланик на кампанията „От любов към живота - Avon срещу рака на гърдата“. Тази година мотото на кампанията е „Прегърни ме! От любов към живота!“ и символизира грижата към жените с рак на гърдата - близо 46 000 дами в България. През 2016 г. Avon продължава да набира средства за психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за дамите с диагноза, техните семейства и приятели. 100 % от печалбата от всеки продаден благотворителен продукт от розовата серия компанията дарява за каузата, като тази година е добавен и нов продукт, създаден специално за българския пазар – елегантен дамски шал. Всеки може да подкрепи кампанията като закупи продукт или се включи в най-емоционалното събитие за годината - Похода срещу рака на гърдата, който тази година ще се проведе на 4 юни, в 11ч. в Южния парк.

Асен ни разказа защо наскоро се впусна в предизвикателството да прегръща жени в центъра на София и какво означава за него каузата:

Защо реши да станеш посланик на кампанията на Avon срещу рака на гърдата?

Истината е, че много бързо приех, защото каузата е важна – не само за жените, но и за нас – все пак ние трябва да подкрепяме своите майки, сестри, приятелки. Освен това вярвам, че всяка жена, диагностицирана с ужасната болест, има нужда от помощ, от някой, който да ѝ подаде ръка. Avon от години помага на тези жени, а вече и аз имам шанса да го направя.

Какъв беше замисълът в прегръдките, които раздавахте в центъра на София, заедно с Калин Вельов и Орлин Павлов?

Преди всичко искам да споделя, че беше много забавно, защото хората ни разпознаваха и много се чудеха какво се случва. Идеята зад кампанията тази година е, че всяка жена заслужава прегръдка, а всяка 8-ма има още по-голяма нужда от нея, защото се бори с рака на гърдата. Основната ни идея е да покажем нашата подкрепа и да накараме хората също да го направят, като се присъединят към похода. Щастлив съм, че успях да сложа усмивка на лицата на толкова много жени и то не от екрана или сцената, а на живо.

Как се чувстваш след като си станал част от толкова благородна кауза?

Добре, разбира се, все пак прегърнах много красиви жени (смее се). Отвъд шегата – дадох си сметка колко голям е процентът на жени с рак в България и за това, че всяка 8-ма жена е застрашена. Никой не е застрахован, затова много ми се иска да съм успял да провокирам внимание към темата, към нуждата от превантивни прегледи и да се грижим за своето здраве!

Как можем да се включим и ние в кампанията?

По два начина – като дойдете на Похода срещу рака на гърдата на 4 юни, за да демонстрирате гражданска ангажираност и като закупите благотворителен продукт от розовата серия на Avon – те са много и разнообразни, така че всеки може да избере за себе си или за подарък за близка дама и дори за дете.

Какво за теб е прегръдката?

Прегръдката е подкрепа, топлина. Тя е нещо, от което всички се нуждаем.

След ролята на посланик на кампанията „От любов към живота”, какво ти предстои?

Доста вълнуващи неща. На първо време ми предстои да завърша филма "Бензин". Имам и много ангажименти в театъра.

След като знаеш колко ужасяваща болест е рака на гърдата, би ли говорил с твоята дъщеря като порасне за превенцията от рак на гърдата и профилактичните прегледи, които всяка жена трябва да минава?

Разбира се , че бих говорил с дъщеря си! Всеки родител трябва да го направи!

Вечният въпрос за всеки актьор – театъра или киното? Театралната сцена или малкия екран?

Няма как да избера между киното и театъра. Обичам и двете! И двете ми дават различна и уникална емоция!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР