Лек флан с аспержи

Една свежа идея за лека лятна храна

Диана Шингарова 28 June 2016

Топъл или студен, опитайте този ароматен лек флан без тесто. Продуктите са достатъчни за 6 порции. 

Необходими продукти: 6 големи стръка зелени аспержи, 2 малки домата, 6 яйца, 30 мл мляко, 300 мл пълномаслена сметана, сол и пипер на вкус, индийско орехче.

Начин на приготвяне: Почистете аспержите, нарежете ги на парчета, наредете ги в чиния и ги пригответе в уреда за готвене на пара. Гответе ги с „Програма Vital“ на фурната Electrolux на 96оC за 15 минути. Потопете за кратко доматите във вряща вода, обелете ги, отстранете семената и накълцайте на малки кубчета. Разбийте яйцата заедно с млякото, сметаната, солта, пипера и индийското орехче. Намажете с масло шест малки порцеланови формички за печене, разпределете аспержите и доматите поравно, залейте с яйчената смес. Поставете тавата върху втора решетка, настройте функцията „Програма Interval+“ и гответе на 90оC за 40 минути. Задушете до готовност. Поднесете ястието топло или студено.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР