Сух закон

Благодарение на дезодорантите последно поколение пропускате и мокрите петна под мишниците, и моментите, в които ухаете на развълнуван скункс – с чиста съвест

Свобoда Сидерова 27 August 2016

Обичам дезодорантът ми да е надежден, толерантен към кожата, с дълготраен ефект, удобен за употреба и по възможност да ухае абстрактно в тон с представата ми за аромата на чистотата. И да, забравих – да не оставя бели „прашни“ следи. Сигурно ще си помислите, че искам много. Напротив, в изискванията ми не фигурира формула без алуминиеви соли (вредата им все още не е доказана). Но не бих възразила против липсата им.

Властелинът на пръстените плюс още нещо

Антиперспирантът блокира изпотяването, предотвратявайки специфичната миризма. Обикновеният дезодорант потиска размножаването на бактериите в потните жлези
Иновацията при Garnier е дифузер, разработван 5 (!) години. 11-те патента са напълно заслужени. „Пръстенът“ разполага с 10 миниатюрни дюзи. Мека и разсеяна, струята, наподобяваща ласкаво поглаждане с пухче, гарантира 100% покритие на деликатната кожа на подмишниците. Раздразненията предотвратява още пантенол. Минералът перлит, натурален абсорбент, защитава от изпотяване 48 часа. И Fa разчита на микроабсорбираща технология за сухо усещане 2 денонощия. Свойствата на серията Dry Protect символизират попиващи материи, дали името си на двата аромата „Памучна феерия“ и „Ленено докосване“. Също като Fa, Uriage е враг на алкохола. Power 3 гарантира 24-часова свежест и защита без бели следи. Наличието на едноименната термална вода го прави подходящ за чувствителна кожа. Bio-Beaute by Nuxe е на еко вълна. 24HR Refreshing е почти изцяло натурален – 98,9%. Силният му антибактериален и успокояващ ефект се дължи на есенциални масла (лимон, портокал, пачули, карамфил...) и 5 вида цветна вода.

Вечер е по-ефективно от сутрин

Ползвате антиперспирант преди да излезете от вкъщи. Грешка. Оказва се, че е по-добре вечер, наред с почистването на лицето и зъбите. През нощта потните жлези са по-малко активни и попиват по-голямо количество активни съставки, блокиращи изпотяването на следващия ден. N.B. Антиперспирантът не се нанася веднага след душ. На влажна кожа химичната реакция с алуминиевите соли е в горните й слоеве, а не в порите. Не се притеснявайте, че ще измиете продукта след сутрешния душ. Съставките са активни поне 24 часа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР