Салон на изящните изкуства

Втора кожа, глобален ултиматум на гравитацията, коса като коприна. Това не са словесни упражнения, а целта на посещението в бюти салон

Свобoда Сидерова 02 October 2016

Матрицата: революция
Център за красота и обучение Biologique Recherche България, бул. „Ян Палах“ 10, Палах център, ет. 2

Тук се чувствате като на „Шан-з-Елизе“ 30-32, където се намира Институтът за красота на Biologique Recherche, или в първа класа на авиокомпания Air France, избрала марката за свой партньор. Вдъхновена от лечение на изгаряния и разработвана цели 10 години, терапията Second Skin е революция в безинжекционната козметология.

Сreme de la creme е маската във форма на пластири от нановлакна от 80% хиалуронова киселина, което е 40 пъти повече от аналогичните продукти. (Киселината се инжектира в електроапарат, който работи като 3D принтер.) На кожата се нанася серум, като се обръща специално внимание на междувеждието, околоочната зона, назолабиалните гънки и шията. Пластирите, разрязани и поставени с пинсета с гладката страна към третираната зона, се навлажняват със серума и се масажират. В резултат се ускорява клетъчното обновяване, възстановяват се на 70% увредените участъци, моментално се повишава плътността, изглаждат се бръчките и се моделира контурът. Кожата, в която живеехте досега, вече я няма в добрия смисъл на думата. От отражението в огледалото, подобрена версия на самите вас, настроението хвръква до небесата.

Нови лифтинг треньори
For the love of beauty, спа Darphin, София, бул. „Черни връх“ 65 А, тел. 0882 0808 02

Нищо не моделира лицето така, както ръцете, твърди Пиер Дарфен, основател на Институт Darphin. Другото ноухау на марката са галещи сетивата аромати и текстури, екзотични съставки и неземни усещания. С право можем да наречем максимално коригиращата лицето терапия Ultimate Uplift бягство от възрастта.

„Организатори“ са водораслото „морски смарагд“, ботаническа скъпоценност, залегнала в основата на използваните продукти Stimulskin Plus, и еликсирът от 8 цветя 8 Flower Nectar. Прелюдия към същинската част са топли кърпи около краката и раменете. След няколко вида масаж – дълбок, акупресура, с ахат, на осмици, кожата започва да вибрира, а овалът безпрекословно се връща на мястото си. Отделен разговор са маската Vitalmask Powder и последващият масаж на скалпа. Толкова е отпускащ, че ви се иска да се свиете на кълбо и да замъркате от удоволствие. През оставащата част от деня жадно вдишвате останалия по кожата аромат и проверявате дали не са ви поникнали крила.

Митични моменти: кралски блясък
Arlet Stars, София, бул. „Арсеналски“ 5, ет.3, тел. 02/981 27 28, 0879 886 260

Миенето на главата и оформянето на прическа отделно от грижите за косата са вчерашен вестник. Терапията Mythic Oil на L’Oreal Professionnel, вдъхновена от египетски ритуали, стимулира здравето на нормалната към фина коса чрез наслагване на масла.

След диагностика на състоянието на кичурите следва шампоан. Хигиенизиращият етап едва ли може да се нарече рутинен заради успокояващия масаж на скалпа, който предизвиква вихрушка от емоции. Фината емулсия с масло от жожоба, нанесена по дължината на кичурите, е катализатор на следващото преобразяване. Докато чакате маската с етерично масло от джинджифил да подейства, приятен бонус е ревитализиращият масаж на ръцете с блестящото олио с етерично масло от магнолия. Няколко капки подхранващо олио за финал правят косата сияйна и кадифена на допир.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР