Най-доброто предстои

Всичко ново е добре забравено старо. Само не в борбата с възрастта. Бюти иновации от бъдещето, които може да пробвате сега

Свобoда Сидерова 26 September 2016

Kакто личи от снимката, Виктория Бекъм си пада по фолираната маска на Estee Lauder

Снимка: instagram

Желязната маска

Маска за 10 минути и се наслаждавате на комплименти цяла седмица. Прилича на приказка, но не е. Знаейки как обичаме серума Advanced Night Repair, Estee Lauder създава възстановяващата маска Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil с двойноматрична система. Или простичко казано, от два слоя. Вътрешният е напоен със състав, който облагородява дори дълбоките слоеве на кожата. В една маска (в опаковката са 4) количеството на ексклузивната съставка ChronoluxCB е толкова, колкото в почти половината флакон на въпросния серум. Хиалуроновата киселина пък е в двойна доза. Фолираният външен слой гарантира парников ефект. Така концентратът не се изпарява, а прониква в кожата 25 пъти по-бързо в сравнение с другите маски от микрофибър. Всичко това в името на една-единствена цел – уау ефект за 7 дни. Все едно скъпоплатен психолог избавя кожата от лоши спомени.

Хидратация до безкрайност 

Прозвището „растение на прераждането“ на пустинната роза от Йерихон е напълно заслужено. Благодарение на порести протеини тя улавя влагата от росата. Galenic никога не се ограничава с ексклузивна съставка, а търси начин да я транспортира до сърцето на клетките на кожата. Не оставяйки нищо на случайността, майсторите моделиери на формули изграждат изтънчена галенова структура от гелобразна мрежа от три решетки. Така съставките се разпределят според тяхното молекулярно тегло. През първата решетка с най-големи отвори преминава хиалуронова киселина, през втората със средни – захарни производни. Розата на Йерихон се улавя от третата с най-тесни отвори. Интензивно хидратиращият серум Aqua Infini на Galenic може да се похвали и с гелобразна текстура с фини маслени капчици. При контакт с кожата те образуват филм, предотвратяващ изпаряването на влага.

Бръчки? No pasaran 

Времето е съюзник и враг едновременно. Оставяйки на кожата (и на сърцето) бръчки, то хвърля ръкавица на нашите търпение и упорство. Според Filorga битката ще бъде спечелена. Всеки продукт от серията Medi-Cosmetique е специален, но няма да разкриваме всички козове наведнъж. Достатъчна е една „бомба“. Ефектът на мултикоригиращия серум Time-Zеro е сравним с този на естетичните процедури. В авангарда 3 форми на хиалуронова киселина „вземат мярката“ на дълбоките бръчки. (Хиалуронът е като кафето сутрин, без него няма живот.) Две съставки с botu like ефект причакват в засада мимическите. Наблягайки на клетъчна ревитализация, в походната болница „лекуват“ бръчките от умора с мезотерапевтичен коктейл и пептиди. В тила за нуждите на фронта се изглаждат повърхностните и се полира релефът чрез пилинг съставки и морски копър с действие, подобно на ретинола. Флаконът комбинира 2 несъвместими текстури – антиейдж флуид и гел за мигновен стреч ефект.

Eфект на кожа на новородено 

Латинското име на крем-маската Vernix на Biologique Recherche подразбира естествената защитна смазка, покриваща кожата на новороденото. Уникалното свойство на восъчното вещество, синтезирано от мастните жлези (състои се от вода 80%, липиди и протеини), да регулира загубата на вода в течение на 200 часа вдъхновява марката за създаването на революционната крем-маска. Липидният й състав е максимално близък до този на верникс. При избора на протеини решаваща дума има способността им да възстановяват клетъчната мембрана и да активизират метаболизма и регенерацията. Концентрацията им в сравнение със смазката е намалена, а на антиоксидантите – увеличена. Още от първото нанасяне на Vernix кожата преживява „повторно раждане“. Тя е толкова гладка, еластична и изпълнена отвътре (още едно клише, но по същество), че постоянно ви се иска да пипате лицето си пак и пак.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР