Плодова салата с киноа

Плодовете си остават най-лесният, бърз и вкусен начин да се освежите и да се презаредите с витамини

Диана Шингарова 27 September 2016

Тази лесна и здравословна плодова салата си подхожда добре с почти всичко от лятното ни меню. Може да я консумирате като самостоятелно ястие, десерт или като гарнитура.

фотография Диана Шингарова
Необходими продукти: 1 чаша киноа (използвам микс от червена и бяла), 2 чаши вода, щипка сол. Изплакнете добре киноата със студена вода и я сипете в средна по размер тенджера заедно с водата и солта. Оставете да заври на средна температура и варете около 5 минути. Намалете огъня и гответе още 15 минути или докато водата се абсорбира. Свалете от котлона, разрошете с вилица и оставете да се охлади до стайна температура. През това време си подгответе лимоновия дресинг с мед, като смесите сока от 1 лайм, 3 с.л. мед и 2 с.л. ситно нарязана свежа и ароматна мента. Изберете любимите си сезонни плодове. Преценете какво количество да нарежете, така че на порция да се пада около 11/2 чаша плодове.

Приготвих моята салата от праскови, сини сливи, джанки, круши, малини, френско грозде и ананас. Може да направите и други комбинации, като манго, боровинки и ягоди например. Смесете, залейте с дресинга, украсете с мента и поднесете плодовата салата веднага или леко охладена.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР