Красота в движение

Минимумът козметика по време на почивка

Свобoда Сидерова 04 October 2016

Готови сте да преглътнете липсата на тринайсетия топ, но не и на любимата козметика. Трябва да почистите кожата и да я тонизирате. След това да я хидратирате и защитите. А под очите? По-нататък следват косата и тялото... Всичко това ви е жизнено необходимо. Стоп! Ще издам малка тайна, въпреки че и без това я знаете. От втория отпускарски куфар мъжете направо хващат уртикария. И с право. Не е нужно да мъкнете всичко от лавицата в банята. Ако ще разваляте настроението на любимия, не четете по-нататък. Ако искате спокойна почивка без конфликти, минимизирайте загубата на място в багажа.

Миниформати

„Компромис с размера – да, с количеството – не“ е мотото на травъл комплектите. Минипродуктите покриват нуждите от първа необходимост за 7-10 дена. Дори не се налага да мислите, избирате според типа кожа. Има и варианти за тяло и коса. За тези, които предпочитат да икономисат свръхбагаж, но не и козметика, са бестселърите на Ahava, Phyto и Bio-Beaute by Nuxe. Детската градина на L’Occitane също си я бива. Сред „малчуганите“, които не вървят в комплект, са лосион за тяло, душ олио и възстановяващ шампоан от по 75 мл, тоник за безупречен тен и скъпоценна почистваща пяна от по 50 мл.

SOS средства

Guerlain преиздава хитовете си в travel size в ярки опаковки. My Super Tips са 5 супергерои, предлагащи бързи и ефективни решения. Цветът на тубичката съответства на проблема. Синята е за кожа със следи от умора и недоспиване. Midnight Secret „спи“ вместо вас, като действието му е равно на 2 часа допълнителен сън. Ако искате да сте неотразими, разчитайте на жълтата Radiance in a Flash. Също като филтър в инстаграм мигновено придава сияние. „Ефектът Пепеляшка“ включва и стягане. Мисията на „доктор“ Stop Spot в зелена престилка е екстрено да ви избави от внезапно появила се пъпка. Формулата му се доказва вече... векове (наследник е на легендарния Creme Camphrea от 1870 г.).

Маскен бал

Иновативната концепция на маските на Sephora е семпла: един цвят, една ключова съставка и един резултат. Благодарение на плътното прилепване на материята формулата действа по-интензивно. Към съществуващите варианти за лице и очи марката добавя за устни и за ръце. Компактният им размер е гаранция, че ще се сместят без усилие в куфара или в козметичната чантичка. Експертно решение демонстрира и Korres. Диапазонът на действие на маските впечатлява. Може да избирате „шотове“ от по 15 мл и според вкусовите си предпочитания: червена боровинка, нектарина, диня, грейпфрут, краставица.

Един за всички и два за един

Експерименти с лицето? Да мажете каквото ви падне и където ви попадне в произволен порядък не е добра идея. Като добри момичета може да ползвате един крем за очи и друг за устни. А може и Exquisage Eye and Lip на Darphin, тъй като нуждите на кожата в съответните зони са едни и същи. С право можем да наречем New Dimension Firm + Fill Eye System на Estee Lauder двуетажен лукс. Горният гел, напомнящ прасковен йогурт с ниска масленост, тонизира и повдига. „Подплатена“, кожата е готова за следващата стъпка – сметанов крем със запълващ и изглаждащ ефект. Обемът на мигновената трансформация е само 10 мл (2 х 5), което е с 5 мл по-малко от обичайния околоочен продукт.

О, соле мио

Откажете се от идеята да носите миналогодишната тубичка със слънцезащитен крем само защото е полупразна. Вече отворен, продуктът губи свойствата си след година. Не вземайте и различна степен на защита. За да почернеете плавно, смесете средството с висок SPF с друг крем. Място ще спестите и с флуид за лице и тяло или с олио за лице, тяло и коса. Mineral Sunscreen for Face SPF 50 на Clinique изненадва не само с 30 мл, но и с технологията Invisible Shield – медицински филм, пропит с минерален екран за невидим щит.

Сух режим

Истинска вълшебна пръчица за непредвидени ситуации. Впръскването на „кокаина“, както Карл Лагерфелд нарича сухия прах, в корените на косата абсорбира излишния себум, добавя обем, матира и прави цвета траен (миенето измива пигментите от боята). Накратко, некоронованият крал на бекстейджа прави всеки ден добър за косата, спестявайки време. Като законодател в сухия режим, Klorane предлага шампоан за честа употреба от 75 мл. Бонус е тонираната формула, която негативира белите следи, ако сте с тъмна коса.
i am singing in the rain Винаги дръжте подръка „патронче“ от 50 мл с термална вода, за да успокоите кожата след слънце или да я хидратирате. Между другото, спреят върши полезна работа и при летния макиаж. С него може да напръскате апликатора за влажно нанасяне на сенките. Още един интересен начин за бърза реанимация: вземете салфетка, напръскайте я обилно с термална вода и я използвайте като маска.

Олфактивен аксесоар

Сигурно сте виждали „твърди“ парфюми, но какво ще кажете за прозрачен гел? Chanel „прелива“ Coco Mademoiselle в ергономичен флакон, напомнящ блясък за устни. Апликаторът усилва сходството до крайност. Форматът Touche de Parfum е удобен дори за клъч, а ритуалът по нанасяне върху ключиците, китките и шията е направо еротичен. By Kilian е добър пример как марката отразява стила на създателя си. На практика Килиан Хенеси е винаги на път. Може би затова комплектите със сменяеми рефили (7,5 мл) се появяват преди да се заговори въобще за подобен разкош.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР