Очите: капитонирани ромбове и медно пени

Ако мислите, че знаете всичко за smoky eyes, грешите

Свобoда Сидерова 24 October 2016

Chanel

Chanel експериментира с класиката smoky eyes. Макиажът на Том Пешу напомня знаковия за марката принт – капитонирани ромбове. Или може би следи от шини. Крейзи? И още как. Боравенето с шаблон ви се струва сложно? Опитайте перпендикулярни черти с очна линия в златно на тъмен фон (Carmen Marc Valvo). Щриховката вдига падналия клепач.

Главна особеност на олекотените smoky eyes в металик е липсата на ясни граници. Само не се престаравайте с наситеността. Достатъчни са няколко леки блика. Друг трик е подчертаване на гънката на горния клепач със сиво-кафеви сенки. Те обаче не трябва да се разнасят, а да се открояват
Бюти светът, също както и модният, се увлече по блясъка. Метализираната гама включва медни нюанси (Aganovich, Desigual, Alexander Wang, Leonard Paris), бронзови (Jil Sander, Vanessa Seward) и бронзово-златни (Vеronique Leroy, Tadashi Shoji, Leanne Marshall). Кафявата (Yigal Azrouël, Diane von Furstenberg, Blumarine) също не е пренебрегната. Предложенията са невероятно уютни и сгряващи след поредния порив на вятъра. При това са бонтон както за дневен макиаж, така и за вечерен. Нов прочит на smoky eyes придава по-голямото опушване на долния клепач.

Традициите, пардон, тенденциите не са такива, каквито бяха. Могат да се използват сезон по-рано или по късно без опасност да се окажете извън борда на истинските fashionista. Такъв е случаят със сините сенки, нанесени почти до веждите в стил 90-те: кобалт (Jill Stuart), лазурит (Gypsy Sport) и ултрамарин (Thom Browne).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР