Трябвало да се преструва на щастлива

eva.bg 24 October 2016

Снимка: getty images/guliver

Кой да предположи, че един от най-щастливите мигове в професионален план за Ан Хатауей всъщност не е бил чак толкова щастлив. Нещо повече, била принудена да се преструва на щастлива, защото всички очаквали именно това от нея.

Става въпрос за статуетката „Оскар“, която Ан Хатауей спечели преди три години за ролята си на проститутката Фантин във филма „Клетниците“. „Чувствах се много неловко и некомфортно. По време на снимките на този филм по някакъв начин загубих разсъдъка си и май все още не съм в час. А на церемонията трябваше да се изправя пред всички тези хора и да чувствам нещо, което всъщност не чувствах – безусловно щастие. Някак си е очевидно: щом печелиш „Оскар“, значи трябва да си щастлив. Но аз не се чувствах така. Чувствах, че е грешно да стоя там в рокля, която струва повече, отколкото някои хора ще спечелят през целия си живот, и да взема накрада за това, че изиграх една универсална болка.

Опитах се да се преструвам на щастлива, а много хора ме заподозряха в лицемерие и ме обвиняваха, че не съм искрена. Гадно е. Но в крайна сметка в такива моменти научаваш, че когато имаш усещането, че ще умреш от срам, всъщност никога не умираш наистина“, заяви в интервю Хатауей.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР