Код максимализъм

Елка Влаховска 06 December 2016

Joe Sayegh

Снимка: пресофис

Отминаващата година наложи някои ярки и запомнящи се визии за интериора. Дали домът се превръща в House of Game и ни приканва да включим повече театралност в декора? Новите трендове са далече от минимализма. Да живее максимализмът!    

Идентичността на дървото

Монументалната маса на френския бранд Joe Sayegh бе един от специалните проекти на Парижката седмица на дизайна. През септември духът на международното изложение Maison&Objet завладя над 200 обекта на френската столица. Масата на Joe Sayegh е дълга 5 м, направена от единствен къс акациево дърво и всяка шарка или несъвършенство са видими. Тя отбелязва нарастващата тенденция в интериора да навлиза дървото, запазило своята идентичност.  

Животинското царство

Анималистичните принтове не са нещо ново, но тази година те се наложиха чрез „портрети“. Тигри, орли, зебри, маймуни ни гледат право в очите от забавните декоративни възглавници. Френският бранд Koziel, известен с прилагането на т.нар. trompe l’oeil (измама за окото) и провокацията е най-силният представител на интериорния тренд да приложим в дома играта на „кой кой е“ в животинското царство.

Сюрреализъм в действие

Наред с налагащата се тенденция да се появяват все повече coworking градски пространства наблюдаваме, че те все повече залагат на креативни забавни интериорни решения. Тенденцията работата да се съчетава с идеята за игра по атрактивен начин показва coworking пространството Kwerk във френската столица. Дали ще обмисляте маркетингови стратегии в присъствието на огромния сюрреалистичен слон, или ще практикувате йога с партньорите си в съседната стая – това със сигурност ще изведе общуването извън стереотипите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР