По рецепта на Салвадор Дали

eva.bg 14 December 2016

В началото на 70-те години една от иконите на сюрреализма Салвадор Дали публикува екстравагантна готварска книга, озаглавена Les Diners de Gala“ (“Вечерите на Гала“, негова жена и муза, с която много често посрещали гости). Смята се, че в момента от нея са останали само около 400 копия.

Няколко десетилетия по-късно книгата се преиздава, при това точно навреме за Коледа и световната треска за оригинални подаръци. Включени са екзотични френски рецепти и за разлика от повечето подобни книги, започва с... предупреждение.

"Les Diners De Gala" е посветена изцяло на удоволствието от вкуса. Ако сте от онези броячи на калории, които превръщат радостта от яденето във форма на наказание, затворете тази книга веднага. Тя е прекалено жива, агресивна и нагла за вас“ - това е предупреждението, с което наистина трябва да се съобразите. Защото не става въпрос за обикновена кулинарна книга.

В "Les Diners De Gala" са включени 136 рецепти в 12 глави и както може да се досетите – илюстрациите са дело на Дали. И дори да не съберете достатъчно смелост, за да изпробвате някоя от рецептите, тази книга със сигурност си струва да е част от библиотеката ви.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР