100 Photographs

Или 100-те най-значими фотографии на всички времена

eva.bg 20 December 2016

Довима и слоновете, 1955

Снимка: 100 Photos

Един от последните грандиозни проекти на сп. Time достигна финал след тригодишна подготовка. Това е селекцията на 100-те най-забележителни снимки за последните почти 200 години, направени от 1826 до 2015 година.

В тежката работа по отсяването на най-култовите кадри за всички времена се включиха куратори, историци и фотографи от цял свят. А зад всяка снимка стои история, която можете да прочетете на специалния сайт 100photos.time.com.

„Не съществува формула, по която може да бъде определена важността на една фотография. Някои снимки попаднаха в списъка ни, защото са били първи по рода си, други – защото са формирали образа на нашите мисли, а трети – защото малко или много са променили живота ни. Единственото, което обединява всичките 100 кадъра, е, че всеки от тях отразява повратен момент в историята на човечеството“ – коментират проекта от редакцията на Time.

В класацията на 100 Photographs влизат първата снимка, направена от мобилен телефон, и холивудското селфи от наградите „Оскар 2015“, кадри на Мохамед Али, Джаки Кенеди, „Бийтълс“ и бременната Деми Мур, както и култови проекти на фотографи като Ричард Аведон, Хари Бенсън и Ани Лейбовиц.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР