Парти Бри

Нежно и деликатно, като млечен облак, то приляга на празниците, на искрящо вино, среднощна раздумка, късен гост или ленив следобед

Мануела Панайотова 25 December 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Ако обичате френски сирена, това предложение е за вас - запечено Бри, глазирано с конфитюр, сушени плодове и ядки. Нежно и деликатно, като млечен облак, то приляга на празниците, на искрящо вино, среднощна раздумка, на късен гост, на ленив следобед. Чудно е за новогодишно парти - приготвя се бързо (важна подробност, ако сте домакин), красиво е, вкусно, различно и е подходящо за начало или късен финал на вечерта.

Използвах малка пита Бри, 4 с. лъжици конфитюр от смокини, шепа белен шам фъстък, 3-4 сушени смокини.

Как го направих: Намазах сиренето с половината от конфитюра. Останалата част размесих с подготвените ядки и сушени смокини. Разпределих ги върху и около питката и запекох на 180 С за около 8-10 минути. Поднесох с брускети запечени със зехтин.

*За снимките е ползвана подложка за топли храни на Duka

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР