И нека Златните глобуси отидат при...

Някои от фаворитите на EVA за тазгодишните Златни глобуси

04 January 2017

„Първи контакт“

На 8 януари 2017 г. в Бевърли Хилс връчват годишните награди „Златен глобус“. По традиция с тях Холивуд открива сезона на баловете и трофеите и започва трескавата подготовка за Оскарите. Водещ на церемонията е телевизионната звезда Джими Фалън. Ето и някои от фаворитите на EVA за тазгодишните Златни глобуси с уточнението, че включваме само филми, показвани в България.

Ейми Адамс, главна женска роля в драма за „Първи контакт“ (Arrival), реж. Дени Вилньов

През 2016 г. Ейми Адамс се появи в главните роли в два от най-обсъжданите филми на годината – „Първи контакт“ на Дени Вилньов и „Хищници в мрака“ на Том Форд. Тя вече има 5 номинации за Оскар, а дали я очаква и шеста – предстои да разберем. Родителите на Ейми са мормони и се развеждат, когато тя е тийнейджърка, защото майка й се влюбва в жена. Когато навършва 16, Ейми напуска училище и започва работа като пееща сервитьорка в пътуваща трупа.

Опитва и в киното, но дълго не успява да направи пробив. „Бях странна смесица от увереност и несигурност. Прекалено много се влияех от хората и прекалено горда бях, за да се моля“ – разказва Адамс. Първият й успех е ролята в „Хвани ме, ако можеш“ (2002) на Стивън Спилбърг с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс, но Ейми смята, че истинската промяна в живота и кариерата й е дошла след срещата с любовта в лицето на актьора Дарън ле Гало, с когото са заедно вече 15 години. Двамата имат 6-годишна дъщеря Авиана и докато връзката им се отразява изключително благотворно на кариерата на Ейми, то тази на съпруга й тръгва стремглаво надолу. Дарън ле Гало обаче няма проблем с това, както и с факта, че в банковата сметка на жена му има 50 милиона долара, а в неговата – едва 1 милион.

„Страната Ла-ла-ла“ (La La Land), реж. Деймиън Шазел, за филм мюзикъл/ комедия, както и Райън Гослинг за главна мъжка и Ема Стоун за главна женска роля за същия филм

Това е филмът с най-много номинации за тазгодишните Глобуси. Виртуозен мюзикъл, разказващ как се сбъдват мечтите в Холивуд и каква е страшната цена, която трябва да платиш за това. Гослинг и Стоун са харизматична двойка и успяват да изградят помежду си една красива, но и доста тъжна любов, наситена едновременно с отчаяние и оптимизъм. Много чувствителен и рафиниран филм, който заслужава всяка една от седемте статуетки, за които е номиниран.

Арън Тейлър Джонсън, поддържаща мъжка роля в драма за „Хищници в мрака“ (Nocturnal Animals), реж. Том Форд

Арън е на 25 години и със съпругата си, режисьорката Сам Тейлър Джонсън („50 нюанса сиво“), с 23 години по-голяма от него, имат четири деца – две общи и две доведени от първия брак на Сам. След като узаконяват връзката си през 2012 г., Арън прибавя към фамилията си и тази на жена си, а тя – неговата. На сватбата тя е с рокля на Аликзандър Маккуин, а той – в костюм на Том Форд. Във втория режисьорски проект на Форд „Хищници в мрака“ Арън прави най-силната роля в кариерата си: тексаски психопат, който съсипва живота на едно семейство, и макар че историята се случва само във фантазията на един писател, тя е по-истинска от реалността. „Беше отровно преживяване“ – споделя Арън за ролята. Форд го накарал да си пусне дълга коса и да не си реже ноктите, а самият Арън се подготвял, като проучвал материали за серийни убийци, след което не можел да спи. „Усещах как, докато снимаме, този човек буквално се вселява в мен и ми отне доста време да се освободя от него“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР