Да облечеш кожата

Ефектът my skin, just better говори само за едно. Идеалният тен вече не е мираж

Свобoда Сидерова 14 January 2017

Versace

Контуринг или стробинг? На мода е естествената леко сияеща кожа. Независимо от останалия макиаж „платното“ трябва да е винаги безупречно. Това означава фон дьо тенът да е разкошен и удобен, но при това невидим като безшевно бельо.

Двоен стандарт: генератор на светлина...

Антиейдж линия Sisleÿa на Sisley се обогати с нов фон дьо тен. За разлика от предшественика си Skinleÿa Anti-Aging Lift Foundation, Sisleÿa Le Teint се нанася на по-тънък слой, оставяйки чувството за „гола“ кожа. Дозаторът изключва контакта на текстурата с въздуха. Така свойствата й се запазват. Отговорни за младежкия тен са два вида слюда, микрочастици за ефекта мек фокус и разсейващ светлината гел от хектокрит. Кремообразен и лек, Sublimage Le Teint на Chanel попива в кожата мигновено и я хидратира 12 часа поред благодарение на мрежата от хигроскопични и омекотяващи съставки, която привлича и задържа водните молекули. Ако на някого хрумне идеята да облече лицето в haute couture, то това би била текстурата с диамантена пудра и концентрирана вода от ванилия планифолия, които разкриват блясъка и жизнената сила на кожата. За фотошопа Double Wear Nude на Estee Lauder разчита на златни частици и перли от Южните морета, придаващи сияен тен.

... и на младост

Разработен на основата на Sisleya l’Intégral Anti-Age, Sisleÿa Le Teint на Sisley се цели в един от факторите на поведенческото стареене, а именно нарушаването на клетъчната енергия. Активирайки клетъчния метаболизъм, екстракти от персийска акация, хлорела и червена лоза намаляват признаците на умората и тонизират кожата. След „възглавничката“ (от cushion) на Dior, напоена с тонално средство и грижа, ред е на Estee Lauder. Double Wear Nude може да се похвали с омекотяващи липиди и масла и хиалуронова киселина. Отделно внимание заслужава и ароматът. Съгласете се, не всяко тонално средство ухае на жасмин и роза. Perfect Nude SPF 15 на Collistar също е замислен като грижа за кожата, за което свидетелства пипетката за нанасяне. Ултрасензорната текстура във формата на серум с два вида хиалуронова киселина, витамин Е и UV филтри подхранва, лифтира и защитава кожата от фотостареене.

Формат

Докато марките, включително и Sisley, се отказват от обемистите стъклени бурканчета в полза на флаконите с дозатор, Chanel продължава да е верен на традициите и да възпява разкоша. Макар и неподходящ за път, Sublimage Le Teint заслужава почетно място на тоалетката. Мекотата на четката за нанасяне подсилва приятното усещане от текстурата. Фон дьо тен стикът на Estee Lauder е революция в макиажа. Познатата „възглавничка“ е заменена с вградена на върха гъбичка. Друг съществен момент е иновационната система за дозиране. Размерът на стика се променя в зависимост от обема на тоналното средство. Изчезването напълно на специалното прозорче е сигнал за замяна. Не случайно наричат чудодеен (от miracle) фон дьо тена на Max Factor. При контакт с кожата твърдата текстура се превръща в течна, която лесно се разпределя и гарантира плътно, но в същото време въздушно покритие, което видимо разглажда неравномерния микрорелеф и запълва несъвършенствата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР